KEFEK Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu'nun başkanlığındaki üyeler AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, AK Parti Trabzon Milletvekilli Ayşe Sula Köseoğlu ve AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Adıyaman’da  gerçekleştirdikleri  ziyaretlerden sonra  Kahta  ilçesine geçtiler.
Kahta  İlçesinde  Kaymakam Ahmet Gazi Kaya  tarafından karşılana  KEFEK  üyeleri  Atatürk  Barajındaki  yemekli  toplantıdan  sonra  Kommagene Krallığına  ait  tarihi  mekanlara  düzenledikleri  ziyaret  kapsamında Karakuş Tümülüs’üne  gittiler.

Burada  ki  Nemrut Dağı  manzaralı  Karakuş  Tümülüs’üne hayranlıklarını  dile  getirdiler.
KEFEK  adına  açıklama yapan  AK Parti Trabzon Milletvekilli Ayşe Sula Köseoğlu, Adıaman’a  çeşitli  ziyaret ve programlar  için komisyon olarak  geldiklerini, gelmişken Adıyaman’ın güzelliklerini hem görmek hem de hem Türkiye  hem de tüm Dünya’ya tanıtmak amacıyla  tarihi  ve turistik yerleri  gezdiklerini,  Adıyaman’ın gelmeden, görmeden anlamayacağı  çok tarihi ve özel  mekanların olduğunu ifade  ederek, "Adıyaman Atatürk Barajı, Karakuş Tümülüsü, Cendere  Köprüsü, Arsemia, Nemrut Dağı ile   turizm alanında bir  cazibe  merkezi olma noktasında ayrı  bir  yeri  vardır"dedi.

Adıyaman ile  ilgili  sürekli  ‘’Güneşin en güzel doğup battığı yer’’  olarak  söz edildiğini fakat  kendisinin bunu "Güneşin en güzel doğduğu, en romantik  battığı yer"  olarak  gördüğünü  dile getiren Köseoğlu, Adıyaman’ın insanının sıcaklığını, samimiyetini ve turizm alanındaki  güzellikleri barındıran bu  güzel yerlerin mutlaka  gezilmesi ve  görülmesinden yanayım. Bu  güzellikleri  görmek için tüm Türkiye’deki ve yabancı  turistleri en az bir defa Adıyaman’ın tarihi yerlerini görmeye davet etti.

Köseoğlu, Trabzon’da Kommagene Kralığının kalıntılarının olduğu bir şehir olduğunu, Adıyaman ile Trabzon arasında kültürel bir ilişki olup olmadığı hakkında gerekli araştırmayı yapacaklarını  söyledi.
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) üyeleri, daha  sonra tarihi  Cendere  Köprüsünü  ziyaret ettikten sonra Sahabe Safvan Bin Muttal  hazretlerinin türbelerini ziyaret ederek, orada yapılan çalışmalar  hakkında  bilgi aldı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha