Oda'da basın toplantısı düzenleyen Turanı, "Öncelikli olarak Samsat ilçemizde meydana gelen deprem ile bir kez daha sarsıldık. Bu depremde can kaybı olmamasına şükrediyoruz yaralı olan vatandaşlarımıza geçmiş olsun acil şifalar dilerim. Büyük bir şerefle yürütmüş olduğum Kahta Ziraat Odası Başkanlığı görevim süresince çiftçimize hizmet etmeye çalıştım. Seçim süreci dolayısıyla ailem, seçmenimiz, kanaat önderi, oda ve STK kuruluşu temsilcileri ile yaptığım istişareler neticesinde Adıyaman ve Kahtamızın geleceği için 2008 yılından beri üyesi olmakla onur ve gurur duyduğum AK Parti'den milletvekilliğine talip olmaya karar verdim"dedi.
"16 yıldır ülkemizi  ekonomik, eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel olmak üzere her alanda ileriye taşıyan, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesinden hareketle insana hizmet etmeyi kendisine şiar edinen 24 Haziran genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için Kahta Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa ediyorum" diyen Turanlı, şunları kaydetti:
"AK Parti sadece bugünün şartlarıyla değil aynı zamanda geçmişimizden kalan bir mirasın öncülüğünü yaparak "dava" bilinci ile sahiplendiğimiz ve desteklediğimiz bir parti olarak gelişimini sürdürdü. Bu nedenle dün olduğu gibi bugün yine "AK Parti" diyoruz. Siyaset halk adına yapılır ve ben de halkımızın ısrarlı taleplerinin neticesinde bu kararı almış bulunmaktayım. Adaylığım konusunda ki takdir genel merkezimizindir. Süreç nasıl son bulursa bulsun halkımızla kol kola girdiğimiz bu yolda yürümekten asla imtina etmeyecek ve geçmişten gelen sorumlulukla halkımızın yolunda hizmetkar olmaya devam edeceğim. Aday gösterilmem ve seçilmem durumunda ilimiz için büyük önem taşıyan "Tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi" başta olmak üzere istihdam ve gelir getirici projelerin gerçekleşmesi için çaba sarf edeceğim. Verimli tarım arazilerimizin suya kavuşturulması ve bahçecilik (Özellikle badem, nar ve zeytin yetiştiriciliği) Adıyaman’ımız için büyük önem taşıyan tütün için gece gündüz demeden bunun için çalışacağım. Çiftçimiz başta olmak üzere halkımızın istek ve talepleri doğrultusunda mesaimizi harcayarak, sorunlarımızın tespiti ve çözümü noktasında gayret ve çabaların içerisinde olacağım"
Özgeçmişine de ilişkin bilgi veren Turanlı, "27 Mayıs 1965'te Adıyaman'ın Kahta ilçesinde doğdum, evli ve 3 çocuk babasıyım.  İlk, orta ve lise öğrenimimi Kahta, Yüksek öğrenimimi ise Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı bölümünde tamamladım. 35 yıldır çiftçilik yapıyorum. Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksek Okulu, Kahta Yüksek Öğrenim Öğrencilerini Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanlığını, Adıyaman Çukobirlik Kooperatifi Başkan Yardımcılığı, Adıyaman Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyorum. 2009-2014 yılları arası Kahta Belediye Spor Kulüp Başkanlığı ile Adıyaman Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliğinin Kurucu başkanlığını yaptım. Ayrıca 1998-2001 yılları arası Fazilet Partisi Kahta İlçe kurucularından olup Fazilet Partisi İlçe Başkan Yardımcılığı, AK Parti İlçe Teşkilatının kuruluşundan bu yana partinin çeşitli görev alanlarında seçim işlerinde aktif olarak çalıştım. 2007 ve 2015'teki seçimlerde AK Parti Adıyaman milletvekili aday adaylığı için müracaatta bulundum"dedi.
"Ailem ve ben bugüne kadar milletimize hizmeti bir ibadet olarak benimsedik"şeklinde vurgulayan Turanlı, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Bunu başarabilmenin en güzel hizmet yolunun siyasetten geçtiğine inancımdan dolayı AK Parti kadrolarında görev aldım.Ak Parti kurulduğu günden bu yana çizgimizi hiçbir zaman değiştirmeden yolumuza devam ettim. 22 yıldır Kahta Ziraat Odası Başkanlığını yürütmem sebebi ile şehrimin tüm sorunlarını yakından bilmekteyim. 22 yıldır halkımdan kopmadan ve bağlı bulunduğum Türkiye Ziraat Odaları Birliğinden herhangi bir maaş almadan hizmeti vazife bildim. Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana ailem siyaset yapmaktadır. Rahmetlik babam Abdullah Turanlı 1965-1967 yılları arasında Kahta Belediye Başkanlığı yapmıştır. 
AK Parti'de Sayın Cumhurbaşkanımızın emrettiği her türlü vazife ve görev için hazır olduğumu beni uygun gördükleri takdirde partimin oyunu ilimizde yükselteceğim taahhüdünde bulunarak 27. dönem Adıyaman milletvekili aday adayı olmak istiyorum"
Kaynak : PHA
Kaynak: pha