Başkan Celayer, 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe giren yasayla ilgili iktidarın çok acilen üreticilerin sesine kulak vererek, gerekli düzenlemeyi yapmasının gerektiğini vurguladı.

"İktidar sahipleri geliniz bu yanlışınızdan biran evvel vazgeçiniz"

Celayer, açıklamasında şunları söyledi:

“Bilindiği üzere tütün bu memleketin bir gerçeğidir. Sarmalık kıyılmış tütünle ilgili başlayan yasal süreçle birlikte üreticilerimiz büyük mağduriyetler yaşayacaklardır. Dolayısıyla bu durumun önüne acilen geçilmelidir. Binlerce ailemizin gelir geçim kaynağı tütündür. Aynı zamanda istihdama katkısı çok büyüktür. Hiç kimse unutmasın ki; bu memleketin çocukları tütünle büyümüşlerdir. Tütünden elde edilen gelirle okumuşlardır. Bu sayede eğitimlerini tamamlamışlardır. Hiç kimsenin tüm gerçeği görmezden gelmesi veya inkara gitmesi kabul edilemez. 

Tütün gerçeği, ekonomi adına, istihdam adına yarınların da teminatıdır. Gelinen noktaya baktığımızda iktidarın ne yapmak istediğine anlam vermek mümkün değildir. Tütün konusunu her yönüyle masaya yatırmadan, memleket için ne ifade ettiğini kavramadan ezberci bir anlayışla yasak getirmek doğru değildir. Aziz halkımıza, emektar üreticilerimize yapılanlar haksızlıktır. 

Soruyorum; Nerede görülmüştür ekmek kapılarına kilit vurmak. Nerede görülmüştür geçim kaynaklarını kurutmak. Akıl karı değildir. Açıklamama son verirken tüm tütün üreticilerimiz adına yüksek sesle bir kez daha soruyorum; İktidar sahipleri geliniz bu yanlışınızdan biran evvel vazgeçiniz. Memleketimizin gerçeklerine pranga olmayınız. Değerli halkımızın ekmeğiyle oynamayınız. Onları dinleyiniz. Çözüm üretiniz. Aksi durumda halkımız sizlerin bu yasakçı anlayışınızı affetmeyecektir.”

Kaynak : PHA
Kaynak: pha