İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan, uzun zamandır atıl durumda olan eski hastaneye ait alanın bir an önce yapılması gerektiğini dile getirdi.
Doğan, yetkililerin uzun zamandır çeşitli projelerin yapılacağının bilgisi verilirken herhangi bir çalışma yapılmadığını söyledi.
Eski devlet hastanesinin yeri maalesef tüm uyarılara rağmen halen kendi haline bırakılmış bir vaziyette olduğunu hatırlatan Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yaklaşık altı yıldır kapatılması sonrasında yıkılarak viran bir halde bırakılan eski devlet hastanesinin yeri maalesef tüm uyarılara rağmen halen kendi haline bırakılmış bir vaziyette durmaktadır. İvedi olarak buraya vatandaşın hizmetine sunmak için bir sağlık kuruluşunun yapılması hususunda çeşitli defalar uyarıda bulunmamıza rağmen iktidarın milletvekilleri bu konuyu sonuçlandırma konusunda bir girişimde bulunmamışlardır. Oysa bizlere bu konuyla ilgili çeşitli defalar hastane yapılmak üzere projesi ihale edildi yapım işi de en kısa sürede ihale edilecek şeklinde beyan atları olmasına rağmen bir türlü sonuç alınamadı. Bu hastanenin yapılmaması halinde bölgedeki hem mülk sahipleri hem de esnaflık yapan vatandaşlarımızın ekonomik anlamda çok zor durumda kalacakları yıllardır söylenmektedir. Her seçim dönemi en az dört milletvekili alan bazen muhalefet partilerinden seçilenleri de transfer ederek beş vekil ile temsil edilen milletvekillerimiz iktidarda olmalarına rağmen bir hastane yaptırma gücüne sahip değilseler bu millete bir iyilik yapıp iktidar partisinden istifa etsinler ve muhalefet partisine geçmiyorlarsa bile bağımsız olarak kalsınlar. Bir ileri boyutu da milletvekilliğinden istifa ederek sineyi -i millete dönmeleridir ki bu hareketi yaparsalar belki de bu ülkede bir ilke imza atarlar ve tarihe geçerler. Adıyaman’ın vekillerinden beklentisi budur altı yılı içerisinde bir hastanenin yapımına ilişkin karar aldıramıyorsalar bu işi bıraksınlar."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha