Türkiye başta olmak üzere Adıyaman’a hizmet için aday olduğunu vurgulayan Bozkurt, “Ben 16 yıl önce siyaset bıraktım. Kendimi de siyaset adamı gibi görmüyorum. Politikacı gibi görmüyorum. Biz hizmet adamıyız. Hizmet varsa biz varız. Siyasete girme noktasında Allah size bir sorumluluk yüklüyorsa, bir misyon yüklüyorsa, bunun gereği yerine getirmezseniz, ülkeniz için, memleketiniz için, geleceğiniz için, gençlerimiz için çalışmaz iseniz, benim nezdimde kendine bunu yol edinmeyen hiçbir siyasetçi kendini ben siyasetçiyim demesin. Ben de diyemiyorum demek istemiyorum. Sebebine gelince ülkemizin çok büyük sorunları var. çok büyük sıkıntıları malumunuz Türkiye adeta bazı insanlar ikiye bölündü. Ben de diyorum ki dilim dilim bölündü. Bu ülke bunlara layık mı değil. Ama ben inanıyorum ki bunların hepsinin üstesinden geleceğiz. Gelmek zorundayız. Gelmek mecburiyetindeyiz. Bu ülkenin son şansı burada Mahmut Bozkurt Milletvekili adayı olabilir. Benim nezdimde, benim gönlümde, her biriniz bir milletvekili adayısınız” dedi.

- TARIM BİTMİŞ DURUMDA

Tarımın adeta Adıyaman ve Türkiye’de bitmiş durumda olduğunu dile getiren Bozkurt, şöyle devam etti:

“Ben bütün il, ilçe teşkilatımızla, aday arkadaşlarımız ile birlikte inşallah gecemizi gündüzümüze katmak suretiyle bu makus talihi yeneceğiz. Ülkemizi çünkü zor günler bekliyor. Bugün çiftçimizin hali ortada, köyler bomboş. Tarım adeta Adıyaman ve Türkiye’de bitmiş durumdadır. Tarımı köylülerimiz unutmuş durumdalar. Eğitimin hali ortada, bununla birlikte bildiğiniz gibi son yıllarda kavga etmediğimiz, adeta sürekli dost kaldığımız ülke kalmadı. Kızmakla, kavga etmekle hiç kimse sorunu çözemez. Eğer bu kavgayı sürekli bir şekilde siz devam ettirirseniz, kavga toplum arasına nükseder nitekim bugün görmekteyiz ki kavga adeta Türkiye’nin vazgeçemediği bir hal şekline geldi. Aileler içinde kavga var. Toplum içinde kavga var. Nereye baksak kavga görüyoruz. Bu kavgalardan usandım. Bu kavgaları bitirmek istiyoruz. Dışarıda büyük sorunlarımız var. 8 komşu ülke var, hiç biri ile barışık değiliz. Kimin bizim dostumuz, bizim karşımızda olduğunu bilir durumda değiliz. Bunları çözmemiz lazım. Ülkemizin çok ciddi kaynakları var. Bugün ekonomi çok zorda olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Ama bunların hepsi yanlış yönetimden kaynaklandı. Ülkeyi siz yanlış yönetirseniz, ülkeden istihdamı kaldırırsanız, bu ülkeyi sırf ihracata dayalı bir ülke şekline sokarsanız halimiz bu olur"

- BUNLAR TARIMI GÖZDEN ÇIKARMIŞ

Tarımın gözden çıkarıldığını dile getiren Bozkurt, "Biz samana kadar ithal eder ülke haline geldik. Geçmişte kendimize yeten 7 ülkeden bir tanesiydik. Ama şimdi buğday, arpa, mercimek, nohut, fasulye ve et bile geliyor. Bunlar tarımı gözden çıkarmışlar. Tarım çıkardıkları gibi bu ülke kardeşliğini gözden çıkarmışlar. Ama biz ısrarla diyoruz ki bu ülke kardeşliğini biz tekrar tesis edeceğiz. Bu milletin kendinden başka dostu olamaz. Biz acımızı, kederimizi de hep bir arada idrak edebilirsek, biz ülke olabiliriz. Ama maalesef bu değerlerimizden uzaklaşmış durumdayız. Ben inanıyorum, bu yaraları saracağız. Hep birlikte saracağız. Hiç kimse merak etmesin” açıklamasını yaptı.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha