Başkan M.Hakan Karaaslan,mesajında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemine vurgu yaparak, "Bağımsızlık, uğruna ölmesini bilen toplumların hakkıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk aziz Türk milleti ile en ağır şartlar altında bile, bağımsızlığını, özgürlüğünü ve vatan bütünlüğünü korumak için destanlar yazmıştır."dedi. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında yapılan, Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz ile düşmanı bozguna uğratarak ilelebet bu toprakların sahibi olduğumuzun kanıtlanmış olduğunu belirterek,şu ifadelere yer verdi:

"30 Ağustos Zaferi asil Türk milletimizin gücünü, hürriyet ve istiklalini koruma kararlığı ve azmini, bayrağı için neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermiş olduğu mucizedir, destandır. Bu destanla, Türkiye’nin devleti, milleti vatanıyla ebediyen var olacağı, tarihe altın harflerle yazılmıştır. Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti
olarak yoluna devam etmesi için azimle mücadele etmektedir. Başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, Kahraman Kuva-yi Milliyecilerimiz’e, tüm şehit ve gazilerimize, Allahtan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, silahlı kuvvetlerimizin tüm mensuplarına saygılarımı sunuyoruz."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha