Bir düğün salonunda yapılan kongreye tek liste halinde giren İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan tekrar başkan seçildi.

Kongreye İYİ Parti Kurucular Kurulundan Mahmut Bozkurt, İYİ Parti GİK üyesi Meral Akşener'in Başdanışmanı Çiğdem Özer, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, OSB Başkanı Abdulkadir Çelenk, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ziya Duranay, Adıyaman Baro Başkanı Mustafa Köroğlu, İYİ Parti İlçe başkanları, alevi dedeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kongrede konuşan  iYi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Lütfü Türkkan, "Askerlerimiz Afrin'de teröristlere karşı ciddi mücadele ediyorlar. Ben dualarımızı gönderiyorum. Cenab-ı Allah onların yar ve yardımcısı olsun. Allah onlara güç versin. Kuvvet versin. Vatanımızı bölmek isteyenleri perişan etsin. Türkiye’nin böyle bir ortamında yeni bir parti kurmak çok zor. Ama bu parti bu milletin isteği ile kuruldu. Siyasi ihtiyaç, milletin bizzati kendisinden geldi. Bu cesurlar hareketinin içinde yer alan, bu yapıyı oluşturan, bu yapıya emek veren tüm arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ederim. Başkanımızın kadın olması ile beraber bu partinin programını yazarken sayın Meral Akşener ile birlikte bir şeye karar vermiştik. Türkiye’de gelenekselleşen partilerin kadınlar kurulu olmasın dedik, biz de kadınlar kurulu varda erkekler kurulu niye yok? Kadın ve erkeğin bir arada çalışabileceği bir kurum. İl müsibimizin bayan olması, salonu dolduranların yarınsından fazlası kadın olması, ne kadar doğru bir şey yaptığımızı birkez daha gösteriyor” dedi.

- HİÇKİMSE HAYALLERİ UĞRUNA BU VATAN GENÇLERİNİ TOPRAĞA DÜŞÜRMEMELİ

Afrin’de şehit olan askerlere rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Adıyaman İyi Parti İl Başkanı Kenan Doğan ise şöyle konuştu:

“Sınırlarımızda biz rahat uyuyalım diye, bu topraklar bize vatan olsun diye canlarını veren, şehit düşen, bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralılara şifalar diliyorum. Hiç kimse hayalleri uğruna bu vatan gençlerini toprağa düşürmemeli. Öyle hayaller kurmalıyız ki şehit vermeden siyaseti iyi kullanarak, arzuladığımız sınırlara, arzuladığımız yerlere gelebilmeliyiz. Gazi Mustafa Kemal ne demişti; 'yurtta sulh cihan da sulh' Bunu derken kimseden korktuğu için değil, yanlış politikalar ülkeyi bugün müdafaa durumuna düşürmüştür bizim. O yanlış politikalar sonucu bizim insanlarımız mecburen topraklarımızı savunmaya gittiler. Sınırlarımızda sıkıntıya düşmeyelim diye. Allah onlardan razı olsun” 

- ADIYAMAN'I BÜTÜN OLARAK KABUL EDİYORUM

İYİ Parti Kurucular Kurulundan Mahmut Bozkurt ise “Buradan AK Partiye, CHP, MHP’ye oy veren kardeşlerime seslenmek istiyorum; Adıyaman, geçmiş tarihi ile bir arada yaşamayı üzüntüsünü ve sevincini, tasasını ve kıvancını, bayramı ve cenazesini, kedi usullerine göre, kendi geleneklerine göre, çok ülkenin adeta temel taşı olan bu gelenekleri ile var etmiştir, hepte var etmek istiyor. Ben Adıyaman’ı bütün olarak kabul ediyorum. Ne siyasetin heyecanına katıldım, ne hevesine kapıldım, ne cazibesine kapıldım. Ben siyaseti hakka hizmet, halka hizmet olarak gördüm. Ülke meseleleri yanında Adıyaman’ın dağdaki çobanın dahi derdi, problemi, benim tasam olmalıdır. Bu anlayışımdan hiçbir gün taviz vermedim. Geri de durmadım. Siyaset hayatım devam ederken hiç kimseyi ayırmadım. Hiç kimseyi ötekileştirmedim. Hiç kimseyi tenkit etmedim. Hiç kimseye bana oy verdiniz mi diye sormadım. Çünkü ben ilin milletvekiliydim. Ben onların dertleri ile beraber olmak zorundaydım. Onları dinlemek zorundaydım. Siyaset böyle yapılmalı, bizim siyasi büyüklerimizden aldığımız, gördüğümüz terbiye budur. Türkiye geçmişine baktığımız zaman gelmiş geçmiş bütün siyasi liderler, seçimlerini yaparlardı. Seçim meydanlarında kozlarını paylaşırlardı. Seçim bittikten sonra ülke meselesine odaklanırlardı” şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

İYİ Parti Adıyaman İl Yönetimi Listesi;

Kaynak: pha