Adıyaman Kalesi önünde yapılan etkinliğe, TBMM Bakanlık Divanı Üyesi CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, İYİ Parti İl Başkanı Kenan Doğan, CHP Adıyaman İl  Başkanı Burak Binzet, İYİ Parti Adıyaman  Kadın Kolları Başkanı Nejla Özelçi, CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, Gelecek Partisi İl Başkanı Seyfettin Bilen, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Aşure etkinliğinde konuşan İYİ Parti Kadın Kolları Başkanı Nejla Özelçi,"İYİ parti kadın kolları olarak en başta her şeyin iyilere ve hayırlara vesile olmasını dilerim. Öncelikle aşurenin amacı birliğin beraberliği paylaşımcılığın olması gerektiği için bizde bunları birlik ve beraberlik paylaşımcı olarak yapmak istedik. Bu etkinlikleri isteriz ki sırf özel günlerde değil aşure gününde değil kermesler yapalım halkımıza faydalı olalım paylaşımlarda bulunalım biliyorsunuz bütün malzemelerin az olan bütün malzemelerin birleşmesiyle bu aşurenin yapılmış olması meydana gelmiştir. Ondan dolayı biz gönül ister ki yalnız İYİ Parti değil bütün partiler böyle el ele vererek birleşerek birçok şeyleri yapabiliriz tek dileğimiz birlik beraberlik barış içerisinde paylaşımcı olarak bugünleri atlatmamız Allah bize ve halkımıza yardımcı olsun” dedi.

“Tutdere, Özhaseki’yi eleştirdi”

Etkinlikte söz alan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ise, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin Adıyaman ziyaretiyle ilgili eleştirilerde bulundu.

Tutdere, konuşmasında şunları kaydetti: “Bugün İYİ partimizin kadın kolları başkanlığının hazırlamış olduğu aşure lokmasına katılmış bulunuyoruz. Çok güzel bir ilgi var. Her düşünceden her kimlikten her renkten insan var. Aslında burada ki, fotoğraf aşurenin anlamda da ruhta da uygun bir fotoğraf. Ben buradan bu önemli günde bir arada bulunan ve lokmalarını paylaşan birlik beraberlik adına dirilik adına ilimizin şehrimizin bütünlüğü adına buraya kadar gelip katılan herkese teşekkür ediyorum. Yurttaşlarımızın, vatandaşlarımızın tuttuğu orucu hak katında kabulünü diliyorum. Lokmaların Allah'ın katında kabulünü diliyorum. Tabi bu tür etkinlikler, bu tür günler kaynaştıran, birleştiren günler, biz buradan bütün yurttaşlarımıza aşurenin birliğimize beraberliğimize kardeşlerimize vesile olmasını diliyoruz. Özellikle coğrafyamızda bölgemizde akan kanın durmasına ve kardeşliğimizin büyümesine daha da vesile olmasını diliyoruz. Bu etkinliği yapan tüm arkadaşlarımıza bütün başkanlarımıza tüm yöneticilerine bütün kademede çalışan arkadaşlarımıza gençlik kollarına teşekkür ediyorum. Sizlere de teşekkür ediyorum. Bir konu daha var söyleyeyim. Tabi bugün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Özhaseki Adıyaman'da idi. Bütün basın olarak sizde takip ettiniz, bizde takip ettik. Özhaseki'nin Adıyaman'da ki, yoksulluk ile ilgili, Özhaseki'nin Adıyaman'da yarım kalan kamu yatırımları ile ilgili, ne diyeceğini hepimiz çok merak ediyorduk. Ancak açıklamalarına baktığımızda Adıyaman ile ilgili bir tek kelime söylemediklerini duyduk. Sayın Özhaseki siz Adıyaman'a geldiniz, Adıyamanlının sizden iktidardan beklentilerine ilişkin, yarım kalan projelere ilişkin ve Adıyaman'ın yoksulluğuna ve işsizliğine ilişkin bir kelime yapmadınız geldiniz. Adıyaman'dan, Adana'yı İzmir'i ve İstanbul'u Ankara büyükşehir belediyemizin çalışkan belediye başkanlarını eleştirdiniz. Başka da hiçbir şey söylemediniz. Biz Adıyamanlılar olarak misafirperveriz gönül isterdi ki, Adıyaman'da Adıyaman'a ilişkin bir şey söyleseydiniz. Gönül isterdi ki, Adıyaman'ın gençlerine ilişkin Adıyaman’ın çiftçilerine ilişkin Adıyaman'ın şu anda kepenk kapatma aşamasına gelmiş esnafına ilişkin bir şey söyleseydiniz. Adıyaman'da hayat pahalılığıyla zamlarla boğuşan artık evine ekmek götüremeyecek duruma gelen yurttaşlarımızla ilişkin bir şey söyleseydiniz. Onların derdine deva olacak bir şey söyleseydiniz ama hiçbir şey söylemediniz. Klasik siyasetinizi aynısını sürdürdünüz. Burada genel başkanımıza ilişkin de çok yalan söylüyor demiş herhalde. Sayın Özhaseki burada kendi yorumuyla kendi genel başkanını tarif etti. Çünkü AK parti genel başkanının bütün konuşmalarına açıklamalarına özellikle Adıyaman'a ilişkin vaatlerine baktığımızda önceden söyledikleri hiçbir şeyini yerine getirmediklerini görüyoruz. Herhalde bu sözüyle kendilerini tarif etmişlerdir.”

“Adıyaman İYİ parti teşkilatına teşekkür ediyoruz”

Ardından Gelecek Partisi Adıyaman İl Başkanı Seyfettin Bilen, günün önemine binaen bir konuşma yaptı. Bilen, “Öncelikle teşekkür ediyorum ev sahibi başkanımız ve kadın kolları başkanlığına İYİ parti teşkilatına teşekkür ediyoruz. Bu birlik beraberlik dayanışmayı göstererek davet ettikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu aşure gününün zulme karşı olduğunun tecelli etiği yeniden var olduğu günlerde bizim bu şekilde Adıyaman'ın da tarihine sosyolojisine geçmişine bir arada olmak konuşmak uzlaşmak gerçekten güzel bu tür anlamlı günlerde Adıyaman'ın sosyolojisini siyaset zemininde var. Adıyaman İYİ parti teşkilatına teşekkür ediyoruz. Ülkemizin daha çok dar bir zamanda kutuplaşmanın ötekileştirmenin ve mağdur edilmenin korkutulmanın hat safhada olduğu bir zaman diliminde bir araya gelmenin ne kadar gerekli olduğunu görüyoruz. Katılımcı olan bu ruha bu iradeye katkı veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra konuşan İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan ise, “Bilindiği üzere dinlerin hemen hemen hepsinde olan bir gün. Hz. Davut'un hastalıklardan kurtuluşunu Musa'nın halkını firavunun zulmünden kurtarışını Hz. İbrahim'in ateşte yanmayışını ve evladı Resullerin zulme uğrayışı sonrası tutulan oruç gününe gelen bu kutsal günde yapılan aşurenin milletimizin birliğine beraberliğine kardeşliğine sağlamasını Allah'tan diliyorum. Biliyorsunuz sayın başkanımızın da söylediği gibi aşurenin içerisinde o kadar çok çeşit var ki, hep birlikte yeni bir tat ve ayrı ayrı ırktan da olsan, ayrı ayrı inançtan da olsan, insanların hep bir aradan kardeşçe yaşaması bu sebepledir. Aşurenin içerisinde her türlü nimet var ama onun içerisinde eminim ve inanıyoruz ki, yalan yok. Onun içerisinde ihanet yok. Onun içerisinde ötekileştirme yok. Onun içerisinde yolsuzluk yok. Onun bunun hakkını yemek yok. En önemlisi adaletsizlik yok. Tüm katılan malzemeler eşitçe birbirine yan yana gelmiş aynı kepçe içerisinde sunuma hazırlanmış, tıpkı adalet gibi tıpkı demokrasi gibi. Önümüzdeki günlere adalete kavuşması olması dileğimle yaptığımız aşurenin Allah katında kabul görmesini arzu ediyoruz, niyaz ediyoruz Allah'tan” ifadesini kullandı.

Son olarak konuşan CHP İl Başkanı Burak Binzet’de, “Aşure günümüzde beraberliği birliği temsil eder özel bir gün özel bir lokma diyelim. Aşurenin güzel olmasının tarafı çok renkliliği bir arada olup da bir arada olmanın zevkini tadını gösteriyor. Aşurenin içerisine biliyorsunuz dünya kadar malzeme giriyor. Onların birbiriyle uyumu bu kadar tatlı yapıyor aşureyi yoksa, tek başına şeker katsanız bir anlam ifade etmiyor. Onun içinde bizim kültürümüzde aşure çok özel. Allah kabul etsin sayın İYİ parti il başkanım bu aşureyi hazırlattı, bu vesile ile bütün Adıyaman'a saygılarımızı sevgilerimizi iletip kutluyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yaklaşık bin kişiye ikramında bulundu. Aşure ikramıyla etkinlik sona erdi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha