Başkan Doğan, yazılı açıklamasında, 2021 yılı Devlet Su İşleri Adıyaman yatırım programında söz verilen projelerin yerine getirilebilmesi için gerekli ödeneğin ayrılmadığını iddia etti.

"Projelerin bazılarına 1 lira, bazılarına çok az, bazılarına sıfır ödenek"

Türkiye Büyük Millet Meclisinin 2021 yılı mali yılı yatırım programına göre alınan kararları aktaran Doğan, şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Büyük Millet Meclisinin kabul ettiği 2021 mali yılı yatırım programa göre hızlı tren diye adlandırılan demir yolunun öğrendiğiniz verilere göre en iyi ihtimalle 2029 yılında proje çalışmasına başlanabileceği anlaşılmıştır.

Şimdi ise bu memleketin zenginleşmesinin tek yolunun turizm ve sulu tarım olduğunu defalarca söylememize karşın 2021 bütçesi Devlet Su İşlerine ayrılan ödenekler incelendiğinde Adıyaman’ın makus tarihini değiştirecek diye baktığımız Koçali Barajı, Kahta Büyük Çay Barajı, Samsat Pompaj Sulaması İkinci Kısım, Besni Barajı, Besni Gölbaşı İçme Suyu İsale Hattı, Adıyaman Gölbaşı Balkar Göleti ve Sulaması, Adıyaman Gölbaşı Çelik Göleti ve Sulaması, Adıyaman Merkez Akçalı Göleti, Adıyaman Atatürk Barajı Gölü Bebek Pompaj Sulaması, Adıyaman Çelikhan Sulaması ve ekli tabloda görebileceğiniz diğer 17 projenin hiçbirinde doğru dürüst ödenek konulmadığı bazılarına 1 lira, bazılarına çok az, bazılarına sıfır ödenek konduğu görülmektedir.

Allah aşkına ödenek tablosunu ekte sunduğum 2021 yılı Devlet Su İşleri Adıyaman yatırım programını inceleyelim, bir tane bize verilen sözlerin yerine getirileceğini doğrulayacak miktarda ödenek konulmuşsa  ben herkesten özür dileyeceğim.bu projeler ne zaman bitecek su yaprakla ne zaman buluşacak.Artık aldatılmaktan bıktık.Şimdide yeni bir aldatma yolu bulmuşlar biz bazı sulama projelerini TOKİ aracılığı ile yapacağız diyorlar.Hayırdır TOKİ konut yapımından yeterince gelir elde edemedi mi yoksa?"

"Yakın zaman içerisinde bitirilmesi mümkün görülen hiçbir yatırım yok"

Başkan Doğan, "Bazı milletvekilleri her Adıyaman‘a gelişte veya herhangi bir gazeteci görmeleri halinde 'Adıyaman'a müjdeler olsun şunu yaptık, bu projeyi programa aldırdık, şu gün ihalesi var' diye bize müjde vermekten hangi gün geri kaldılar. Gelin görün ki verdikleri sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi önümüzdeki dönemde de getirilmeyecek. Artık aldatılmaktan bıktık. Bizi bunca aldatan insanlara artık bir dur demenin zamanı gelmedi mi? Size inanmıyoruz dememiz gerekmiyor mu? Ben Devlet Su İşleri 20. Bölge Müdürlüğü’nün Adıyaman’a ait bütün yatırım programını inceledim. Yakın zaman içerisinde bitirilmesi mümkün görülen hiçbir yatırım yok. Adıyaman’a yaptıkları bir şey yok bari bizleri kandırmayın lütfen." diye ifade etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha