Adıyaman Gölbaşı Caddesinde üzerinde HDP il binasının önünde geniş güvenlik önlemleri alınarak yapılan basın açıklaması öncesi toplanan halk pankart açarak slogan attı.

Adıyaman HDP İl Eş Başkanı Zeliha Karınca, yaptığı açıklamada, “Denizlerimiz tükenmeyecek Poyrazımız esmeye devam edecek. Dün Türkiye siyasi tarihinin karanlık ve alçakça saldırılarından biri daha gerçekleştirildi. İzmir il binamıza yönelik yapılan katliam girişiminde parti üyemiz, yoldaşımız Deniz Poyraz katledildi.” dedi.

Karınca, sözlerine şöyle devam etti:

“İzmir il binamızda yapılan planlı ve sistematik katliam girişimi kaostan beslenen iktidarın yarattığı siyasi iklimin sonuçlarından biridir. İktidarın partimize hedef gösteren, hedef haline  getirilmesinin ardından saldırıların gerçekleşmesi bir tesadüf değil siyasi iradenin zeminini sağladığı planlı saldırılara işaret etmektedir.

Bu katliam iktidar blokunun oluşturduğu siyasi iklimin ürünüdür. 7 Haziranı unutmuyoruz bunlar daha iyi günleriniz diyen ve HDP'lileri haşerelere benzeten açık katliam çağrısı yapanların sesleri karanlık odakların planlarında ve tetikçilerin katliam girişimlerinde karşılığını bulmuştur. Bu saldırı içeride ve dışarıda sürdürülen kürt düşmanlığının sonucudur. Deniz yoldaşımıza sıkılan kurşun Kürt halkına Demokratik siyasete ve HDP'nin temsil ettiği ortak yaşama iradesine sıkılmıştır. Güvenliği sağlamakla görevli siyasi iktidar ve emrindeki kolluk kuvvetlerinin Türkiye hakları açısından açık şekilde güvenlik sorunu oluşturduğu bir kez daha kanıtlanmıştır.”

Açıklamanın ardından toplanan grup dağıldı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha