HDP Genç Kadın Meclisi, HDP İl Kadın Meclisi, HDP İl ve merkez ilçe yöneticileri ve birçok partili Gölbaşı Caddesi üzerinde bulunan HDP il binası önünde toplandı.

HDP Adıyaman İl Kadın Meclisi adına basın açıklamasını HDP Adıyaman İl Genç Kadın Meclis Üyesi Yeşim Akgül okudu. 

Akgül, 17 Haziran’da İzmir il binamızda genç bir kadının, Deniz Poyraz yoldaşımızın hunharca katledilişine şahitlik ettik. Yediden yetmişe herkesi etkileyen bu vahşet öylesine, günü birlik verilmiş bir kararla, bir müptezelin yaptığı bir durum olarak ele alınamaz, olmadığını da herkes çok iyi biliyor.” dedi.

“Biz kadınlar yeter artık diyoruz, bir tane daha eksilmeye tahammülümüz yok”

 “Yıllardır medyanın HDP’siz HDP’yi konuşma programlarında ve kendisine lider sıfatı verilen kişilerin sürekli olarak HDP’ye saldırmaları, hedef göstermeleri sonucu planlanmış bir katliamdır” diyen Akgül,
açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kürt kardeşlerimiz diyerek sorunu gidermiş sandığınız bu insanlar, birlikte adil yaşam istemekten başka ne yaptılar bize diye hiç sormadığınız. Hiç bakmadığınız düşüncesizliğinizden bıktık, biraz düşünce diyoruz. Hala yanan yok olan canlar bizimken yine programlarınızda bizsiz bizi konuşup iki yüzlülüklerinizi devam ettiriyorsunuz bizler usandık sizler devam ediyorsunuz.

Katliam yapılan il binamızın kocaman afişte gördüğünüz gibi 2021 yılı dolmadan yine onlarca kadının öldürüldüğü yazıyordu. Ve bir tane daha eklendi. Söylemek gerekir ki kazanılmış hakları  geri çekerken ne eliniz titriyor nede vicdanınız sızlıyor, ancak öldürenleri en kolay yoldan salıverirken gayet müsterihsiniz, sırtını sıvazlamada mazharsınız, bu ülkedeki kadınların  canı bu kadar ucuz mu? Bu hak gasplarından bizi nefessiz bırakmak istiyorsunuz el insaf diyoruz. Biz kadınlar yeter artık diyoruz, bir tane daha eksilmeye tahammülümüz yok herkes aş iş derdinden bunalırken, hala bu ülkenin bütün kaynaklarının üstüne konup somuran yağmacılara yeni kaynaklar peşine düşüyor, bu uğurda ne hak ne hukuk hiçbir şey bırakmıyorsunuz. En iyi niyetle bu düzeni bütün halkın iyiliğine evirelim, el ele huzur içinde yaşayalım diye bizlere saldırmayı tek iş ediniyorsunuz. Artık illallah yeter diyoruz, bu böyle gitmeyecek ve biz HDP Kadın Meclisi olarak bu düzeni bozacağımıza dair bütün kadınlara söz veriyoruz.”

“Bu son katliam, bu son zulüm, son acı olsun hepimiz için"

Akgül, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bir el işaretiyle kendisini dünyanın efendisi gören, dünyadan bir haber insanlara şunu söylemek istiyoruz. Biz HDP’lilerin biz Kürtlerin ve biz kadınların bugüne kadar neyi sizi rahatsız etti. Her şeye rağmen bir olalım, herkes için aş, iş, adalet dememizi hiç mi duymuyorsunuz da sizin ve hepimizin hakkını hukukunu kendisi için alanlara talancılara insanların alın terlerine çökenlere, yedi maaş alanlara, pudra şekeri çekenlere, dini dillerine pelesenk edip dine uymayan her şeyi yapanlara mı inanıyorsunuz. Size de el insaf, biraz düşünce, biraz empati diyoruz. Bize bakmıyorsunuz bari dün içinizde bugün dışınızda konuşan neler olup bittiğini söyleyenlere bakın, bizlerin durumlardan, halkımızın acılarından haberdar olun. Bugün bizi anlamayan acımızı hissetmeyen bu ülkede bir halkın ve kadınların zulmüne gözünü kapatan, sorunlarımızı hep birlikte nasıl çözüme kavuşturabiliriz demeyen ve bu ülkede siyaset yapıyorum, ben çözüm odaklı düşünüyorum demesin, kabul etmiyoruz. Eğer öyleyse bugün bu acı hepimizin diyen yanımızda olur. Bizim analarımız Suruç’ta can veren gençlerden kürt olmayanlar için biz bu acıya alışkınız keşke siz olmasaydınız, olmayın diyen analardır. Artık bu duyarlılığı herkesten bekliyoruz. Bu süreçte bizi ziyaret eden, acımızı paylaşan herkesle teşekkür ediyor, birlik içinde olacağımızın mesajını vermek istiyoruz. Başka çare yok hiç birimiz için. Bu son katliam, bu son zulüm, son acı olsun hepimiz için.” 

Güvenlik güçlerinin önlem aldığı basın açıklamasının ardından katılımcılar dağıldı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha