HDP Adıyaman Parti binasında toplanan HDP Adıyaman İl Kadın Meclisi üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerini başlattıklarını duyurdu.

HDP Adıyaman İl Eşbaşkanı Zeliha Karınca üyeler adına yaptığı açıklamada, çalışmalarına pandemiye rağmen sağlık kurallarına uyarak ara vermeden devam ettiklerini ifade etti.

"8 günde 8 ilçemizde emekçi kadınlarla buluşacağız"

Karınca, açıklamasında şunları kaydetti:

"8 Mart yasaklarına, pandemiye rağmen çalışmalarımıza ara vermedik sağlık kuralarına uygun şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz, sokakları ve meydanları terk etmeyerek seslerimizi ortaklaştırdık, kazanımlarımızdan ve direnişimizden asla taviz vermeyeceğimizi bir kez daha duyuruyoruz.

Bugün büyük saldırı altında olan kadın kazanımları, kadınların direniş ve büyük emekleriyle elde edilmiştir. Saldırılar ne denli büyük olursa kadınların direnişleri de o denli büyük olacaktır. Tek vaadi ölüm, yıkım, yoksulluk, toplumu kutuplaştırma olan bu sistemin karşısında yaşamı, yaşatmayı, bir arada yeni bir yaşamı kurmayı, esas alan bir alternatifin olduğunu biliyoruz. Çaresiz değiliz, değiştirecek, aydınlık gelecek inşa edecek güç biz kadınlardadır.

Bu şiarla bir haftalık 8 Mart etkinliklerimizin startını bugün itibariyle başlatmış bulunuyoruz. 8 günde 8 ilçemizde emekçi kadınlarla buluşup sorunlar üzerinde konuşacağız. Bugün Samsat ilçemizde başlamak üzere çalışmalarımızın startını veriyoruz."

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha