Ulubey, yaptığı açıklamasında, tütün üreticilerinin hakkını savunduğu için, suçlandığını ve para cezasına çarptırıldığını kaydetti.

Bu sabah duruşması olduğunu belirten Ulubey, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Hepinizin bildiği gibi Adıyaman ilimizin geçim kaynağı tütün, yaklaşık 100 bin kişinin ekmek teknesi. Başka bir geçim kaynağı yoktur. Çiftçinin, üreticinin haklarını savunduğum için önüme suç olarak geldi. Soruşturma geçirdim, para cezasına çarptırıldım. Bunu daha önceleri kamuoyuyla paylaşmıştım. O gün 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Adıyaman'da bir dizi ziyaretler yaptım. O esnada  tütüne getirilen yasak nedeniyle üreticilerin Tütüncüler Pazarında toplandığını duydum. Olayı yakından takip etmek için oraya gittim.Tütün üreticilerine o heyecanlı kalabalığı yatıştırmak için, taşkınlık yapmadan yasal çerçevede haklarınızı arayın dediğim için anayasanın 34'üncü maddesini göstermeme rağmen taşkınlık yapmadan yasal çerçevede hareket edin dememe rağmen, bu söylem karşıma suç olarak geldi."

-"SONUNA KADAR; HAK, HUKUK, ADALET DİYECEĞİZ"

Gazeteci-Yazar Ulubey, soruşturmasının devam ettiğini belirterek, "Ben iki Dönem CHP Adıyaman Milletvekili adayı olmuş, gazeteci-yazar kimliğimle üreticilerin yanında olmam ve onların sorunlarına duyarlı olmam kadar doğal ne olabilirdi? İleri demokrasinin geldiği nokta. Bizim mücadelemiz herkesin insanca yaşama mücadelesidir. Biz sonuna kadar çiftçilerimizin emeğinin,alın terinin yanında olacağız. Biz sonuna kadar hak, hukuk, adalet diyeceğiz. Sormak isterim, bu bir siyasi soruşturma değil de nedir?"ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha