AK Parti Genel Merkezinde, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’ı ziyaret eden Kıymaz,  gündemdeki konular hakkında görüş alışverişinde bulundu, yerel basına destek için çaba gösterilmesini istedi.

Ziyarette yerel basının sorunlarından bahseden Kıymaz,"..Pandemi döneminde ekonomik olarak esnafların geneli olumsuz etkilendi. Fakat ağır etkilenen sektörlerden biri Basın-Medya oldu. Yayında olan BİK bünyesinde bulunan veya bulunmayan yüzlerce günlük haftalık gazetekapandı. Aynı şekilde uydudan televizyon yayını yapan bir o kadar televizyon ve radyo yayınlarını sona erdirme durumunda kaldı. Hükümet Pandemi nedeniyle zarar gören esnafa yardım çabasında fakat halkın sesi, gören gözü olan demokrasinin olmazsa olmazı basının hayatını sürdürmesi için acil desteğe ihtiyacı var. Hiç olmazsa günlük, haftalık yayında bulunan 1500 civarında yerel gazetenin pandemi’den çıkabilmesi için kira desteği sayılabilecek aylık 5000 TL gibi, Pandemi sona erene kadar nakdi desteğe ihtiyacı var. "dedi.

Aydın: Yerel basın demokrasinin vazgeçilmezi 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın "..Yerel basın demokrasimizin can damarı. Adeta bünyemizde alyuvarlar görevi görüyor. Hükümetimiz pandemi döneminde başarılı bir şekilde salgınla mücadele ediyor ve mağdur vatandaşlarımıza destek içinde gerekli adımları atıyor. Sosyal koruma kalkanı kapsamında çok ciddi destekler sağlandı. Yaklaşık 145 milyar TL civarında bir desteği verdik. Adıyaman’da ise biz bu rakamı 180 milyon TL civarında gerçekleştirdik. Gerger ve Sincik’te depremden etkilenen tüm esnafa 50 bin TL destek verdik. Yerel basın da çok zor günler geçiyor bu süreçte. Yerel basın bizim gözümüz kulağımız, onları her zaman desteklemeye hazırız, eğer yerel basın için bir paket düşünülürse seve seve elimizden gelen her şeyi yaparız, yerel basına destek için üzerimize düşeni yaparız."dedi.

Mustafa Aslan:Yerel basın desteklenmeli

Konya basınının önemli isimlerinden Yenigün Gazetesi Sahibi Mustafa Aslan’ı gazete merkezinde ziyaret eden GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ’da burada yaptığı görüşmelerde yerel basının sorunları ve sektörde yapılan çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Konya Yenigün Gazetesi Sahibi Mustafa Aslan, "...Pandemi’den öncede sektörümüzün sorunları vardı, pandemiyle beraber bu sorunlar katlandı. Sorunun çözümü için bizlerde sektör mesleki örgütleriyle, ilgili kesimlerle görüşüyoruz, bunun için kafa yoruyoruz. Bu açıdan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ın duyarlılığı da takdire şayandır. Pandemi sürecinde kapanan yayın kuruluşları oldu. İşten çıkarılanlar oldu vs. Genel Başkan Kıymaz’ın belirttiği gibi Pandemi dönemi sona erene kadar yerel gazetelere aylık 5 bin TL gibi bir kira desteği iyi olur diye düşünüyorum. Sektörün yaşatılması demokrasinin yaşatılması gibi önemlidir."ifadelerini kullandı.

Görüşme sonrası Yenigün Gazetesi haber servisinden Mehmet Ali Elmacı’ya röportaj veren GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz sektörün bir yandan mevcut sorunlarının çözümünün yanı sıra dijital çağa hazırlıklı olmasının altını çizdi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha