Toplantıda açıklamada bulunan Yıldız, “Bizler Türkiye'nin kalkınması, gelişmesi için AK Parti içinde bulunan yapı, sizler Türkiye’nin istikrarıyla eş anlamlı hale geldiniz. Sizler yalnızca bulunduğum yerde fazla bir önemim yok. Benim yaptığım işin pek fazla önemi yok demeyin. Bize teşkilatta çay getiren kardeşimden tutun ki kurucu genel başkanımız, cumhurbaşkanımız şuan ki genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a kadar bu zincirin halkalarıyız. Bir halka diğerinden daha az önemli değil. Halkalar birleşerek o güçlü zincir oluşturabiliyorlar. Her birimizin aldığı, birbirine eklediği, kültürüne, eğitimine koyduğu katkılar. Dolaylı olarak da Türkiye’nin üzerine konulan katkılardır. Biz eskisi gibi hiçbir şey olmayacak dedik. Hamd olsun bunları şimdi adım adım gerçekleştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Uzan Grubu hakkında açıklamada bulunan Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şöyle devam etti:

“Sene 2003 başı. 1 Mart tezkeresine girmişiz beraber. Orada bir karar çıkmış. Şuanda bulunduğumuz coğrafyada Irak'ın geleceği ile alakalı önemli bir karar çıkmış. Doğrudur, yanlıştır. Milleti temsil eden meclisin kararıydı bu. 2003 başında kendinin doğru yapmadığına inandığımız ve bakın bunu doğru bir şekilde uygulayın, kanun var, mevzuat var dediğimiz yapılardan birisi Uzan Grubu ile beraber. Türkiye’nin büyük sermaye yapılarından bir tanesi kendisi görüşmek istediğini söyledi. Kemal Uzan, Cem Uzan'ın babası. Bende az çok sektörden biliyorum. Yaptıklarını da biliyorum. Bir kanunu yerine getirmiyorlar. Bir başka şirketin hakkında yiyorlar. O şirkette geldi, başbakanımıza şikayette bulundu. Bundan öncede şikayette bulunmuşlar. Ama çok fazla işlem yapılmamış. Geldi yanıma çok kibar konuşuyor. Sabah namazından sonra yürüyüş yapmanın sağlığa faydalı olduğundan bahsetti. Enteresan, dışarıdan göründüğü gibi değil, nezaketli birisine benziyor. Ben bir şirketin kendileri ile ilgili şikayette bulunduğunu, mevzuata baktığımda mevzuata aykırı davrandıklarını söyleyince, biraz önceki kibar insan, üslubunu değiştirmeye başladı. Mevzuatlar olabilir. Biz hancı, siz yolcu. Biz çok fazla iktidar gördük. Çok fazla milletvekili gördük. Biz bir işi yapıyorsak kendimiz ve Türkiye için yapıyoruz dedi. Yani böyle bir şey olmaz, kanun var dedim” diye konuştu.

Yapılan açılama ardından Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a AK Parti Adıyaman il Başkanı Mehmet Erdoğan bir halı hediye etti.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha