Kızılay Adıyaman Şubesi olarak kan bağışı konusunda çok önemli çalışmalar yaptıklarını ve Adıyaman halkının çok duyarlı olduğunu dile getiren Kızılay Adıyaman Şube Başkanı Bekir Uyanık; “Sayın başkanımız ailemizin içinde olan birisi. Muhterem babaları Besni ilçe şubesi başkanlığını yürüten Ali Erdoğan başkanımız Türk Kızılay’ının emektarlarından birisi. Bu münasebetle Erdoğan ailesi her zaman içimizde oldular, emek verdiler, destek oldular. Sayın başkanımız Milletvekilliği yaptığı dönemlerde de söz konusu Türk Kızılay’ı olduğu zaman her konuda bizlere destek oldular. Kendilerine bir kez daha Türk Kızılay’ına yapmış olduğu desteklerden dolayı teşekkür eder, yeni görevinde başarılar dileriz” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Ak Parti il başkanı Mehmet Erdoğan; “Kızılay sadece Türkiye'de değil dünyanın her tarafına uzanmış büyük bir merhamet elidir. Kızılay sancılı dönemler geçirdi ama son 10 yıldan bu tarafa ülkemizde de faaliyetlerine devam ettiği gibi, dünyanın her tarafına da bu merhamet elini uzatan bir yapı içerisinde ve bu özelliğiyle Türk Kızılay’ı insanlığın bir onurudur. Bugün Kızılay’ın yurdun her tarafında açmış olduğu şubeleriyle,  kan merkezi ile halka hizmet vermekte. Kızılay prensip olarak, milliyet, ırk, din ve sosyal şart ve siyasi inanç farkı gözetmeksizin fertlerin ıstıraplarını önlemeye ve hafifletmeye çalışır. Milletlerarası karşılıklı dostluk ve sürekli barış anlayışını destekler. Kızılay bağımsız , herhangi bir menfaat beklemeyen gönüllü bir yardım kuruluşudur. Adıyaman son yıllarda kan bağışı konusunda adından söz ettiren bir il konumuna geldi. Duyarlı hayırsever vatandaşlarımıza ve kan bağışı konusunda yoğun bir çaba içerisinde olan Adıyaman şubesine, Kan bölge müdürlüğüne şükranlarımı sunuyor, nezaket ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyaretin sonunda Kızılay Adıyaman Şube Başkanı Bekir Uyanık, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan’a Türk Bayrağı ve Türk Kızılay’ı bayrağının yan yana yer aldığı bayrak seti hediye etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha