Adıyaman Altınşehir  Dedeoğlu Otelde yapılan basın toplantısına, MHP Adıyaman Belediye Başkan Adayı Rıfat Erdem, MHP Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün ve MHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Mehmet Doğan, MHP Adıyaman İl Başkan Yardımcısı Mehmet Karba, Adıyaman Ülkü Ocakları Başkanı Taha Şahin ve Basın mensupları katıldılar.

Rıfat Erdem, Proje Tanıtım Toplantısında, mali idareler seçiminde, Adıyaman Belediyesi’nin erdemli ellere emanet edilmesi için, oyların MHP ye verilmesi gerektiğini, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin emir ve takdirleriyle aday ilan edildiğini, genç ve yenilikçi teknik ekiple Adıyamanlıların mutluluk kaynağı olacak projeleri ile sahaya indiklerini açıkladığı basın açıklamasında;

“ Adıyaman’ımızın çok kıymetli basın mensubu, değerli dostlarımız zahmet verip geldiğiniz için çok teşekkür ederim. Hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Liderim Devlet Bahçeli’nin emir ve takdirleri ile 30.12.2018 tarihinde MHP Adıyaman Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildim. 19.02.2019 tarihinde ise başvuru evraklarımız YSK’ ya Merkez İlçe Başkanımız tarafından teslim edildi.

Adaylığımızın açıklanmasından iki hafta sonra saha çalışmasına hız vermeden devam ettik. Bu arada yıllardır süre gelen Adıyaman sorunlarına çözüm bulan projelerimizi ve yenilikçi projelerimizi hazırladık. Genç ve yenilikçi teknik ekibimiz ile her Adıyamanlının kendine ait hizmetler bulduğu ve toplumsal olarak tüm Adıyamanlıların mutluluk kaynağı olacak projelerimiz ile sahaya indik ve iki buçuk aydır çalışıyoruz.

Sahada hemşerilerimizin bize gösterdiği teveccüh her geçen gün çalışma enerjimizi artırıyor ve 31 Mart akşamı yaşayacağımız zaferi adeta şimdiden ilan ediyor. Özellikle genç arkadaşlarımızın oy istemeye bile fırsat vermeden “abi benim oyum senindir” sözlerini çok duyuyoruz. Hele esnafın yaşadığı sıkıntılardan dolayı birbirimizi daha iyi anlar hale geldiğimizi görüyoruz ve böylelikle bizi destekleyeceklerini ifade ederek sorunlarını en iyi bizim çözüm bulacağımızı söyleyip oy vereceğini dile getiriyorlar. İşsiz evlat sahibi anne ve babalar Adıyaman’ın bu gidişatına dur demek için evlatlarının halinden anlayan genç belediye başkan adayı olarak bizi destekleyerek, evlatlarına yeni bir Adıyaman inşa etmemizi istiyorlar. Elini tuttuğumuz her hemşerimizi, politik çekişmeler ve farklı siyasi hesaplar ortasında kalan hizmet görmemiş Adıyaman’a ancak bizim hizmet edeceğimize inandırıyoruz. Gezdikçe toplumun her kesiminden, farklı görüş ve inanç sahibi her hemşerimizden, ortak paydamız olan Adıyaman için destek görmek bizi daha da güçlendiriyor.

Biz böyle verimli çalıştıkça sahada karşılık buldukça maalesef tedirgin olanları görüyoruz. MHP’nin ve dolayısıyla şahsımın yakaladığı bu havadan rahatsız olan bazı çevrelerin farklı hesaplar içine girdiklerini görmek bizi üzüyor. Uzun bir süredir bir takım fitne odakları önce sosyal medyada, daha sonra toplum içinde MHP’nin adayını geri çekip veya hiç aday göstermeyip AKP’nin destekleneceğini konuşuyor. “AKP ve MHP ittifak yaptı”, “MHP adayı yok” veya “MHP geri çekildi bizi destekliyor” gibi söylemlerin kullanıldığını çok duyuyoruz.

Böyle bir durum asla söz konusu değildir. Cumhur İttifakı çerçevesinde karşılıklı feragat ile aday çekilen iller bellidir. Adıyaman bu kapsam dışındadır ve hiç olmamıştır. Ayrıca gerek şahsım, gerek il teşkilatımız, Genel Merkezimize Adıyaman’da en şanslı adayın ve partinin biz olduğumuzu mesnetli bir şekilde anlattık. Eğer Adıyaman’da AKP ile aramızda bir ittifak olacaksa, bunun AKP’nin MHP’ye feragat edip MHP’nin adayının desteklenmesi suretiyle olması gerektiğini gerekçeleriyle belirttik. Ama maalesef olmadı.

Adıyaman’da en şanslı adayın ve partinin biz olduğumuz gerçeğini ise dört adayın katılacağı bir canlı yayında altını çize çize anlatmak istiyorum ve diğer üç adayı Mercan TV’de canlı yayınına davet ediyorum.

Sizlere Dağıttığımız broşürlerde belirtilmiş olan projeleri incelerseniz ve diğer adayların yapmayı iddia ettiği projeler ile kıyaslarsanız farkı hep beraber görmüş olacağız. Beş yıl önceki belediye seçimlerinde adayımız olan Mehmet Erdem’in proje ekibinde bulunarak hazırladığım birkaç proje o gün kimsenin aklına gelmezken, bugün bütün adayların projelerinde yer bulduğunu görmek bizim en az beş yıl daha ileri görüşlü olduğumuzu gösteriyor.

Daha düne kadar bulunduğu partiden nefsine hitap eden bir karşılık bulamayanların ve üç benzemezin bir araya gelerek oluşturduğu yapıda farklı hesaplarla belediye seçimlerinden ziyade bir hesaplaşma zihniyetinde olanların çırpınışlarını görüyoruz. Düne kadar övdüklerine bu gün nefsinden veya farklı hesaplarından dolayı sövdüklerini görmekteyiz. Bu ve buna benzer hesapların neticesinde belediye seçimlerinde yerel hizmete ve milli bekaya talip tek aday olmak durumundayız.  Bunun yanı sıra 35 yılda zor yetişmiş bir kıymetli beyin cerrahımızı siyasete kurban edilmesini de görüyoruz. Adıyaman’ımız maalesef o kadar talihsiz ki 30 yıldır hak etmediği bir yönetim ile idare ediliyor. Biz bu kabuğu kırmaya veya kaybedilmiş yılları telafi etmeye talibiz.” Dedi.

Editör: Adıyaman Haber