Geçtiğimiz günlerde Akçay’da düzenlenen toplantıda adaylığını açıklayan Tümen, yaptığı açıklamada, “Rahmetli kurucumuz Bülent Ecevit’in mirasına sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi. Partinin düşürüldüğü durumun hiçbir şekilde izahının olmadığını belirtti. Partinin iyi yönetilmediğini kaydeden Tümen, “DSP’ye ait malların satılmasına karşı duran partililer disipline veriliyor ve bir korku imparatorluğu oluşturuluyor. Bunu kabul edemeyiz. Yapılması gereken, bir an önce seçimli olağanüstü kurultay kararının alınmasıdır” ifadelerini kullandı.

“RAHMETLİ ECEVİT’İN KEMİKLERİ SIZLIYOR”

DSP’nin hazır olan teşkilatlarının kapatıldığını veya binaların satılarak partililerin uzaklaştırıldığını vurgulayan Tümen, seçimlere girilmesi için hiçbir çabanın harcanmadığını kaydetti. Rahmetli Ecevit’in kemiklerinin sızladığını dile getiren Tümen, seçimli olağanüstü kurultayın zorunlu ve kaçınılmaz olduğunu söyledi. Tümen, “Örgütümüzün ve parti tabanımızın isteği benim için her şeyin üzerinde ve kutsaldır. Partinin seçimlere katılabilme yeterliliğini kaybettiren yönetim kadrosu, parti suçu işlemiştir. Bir genel başkan ve yönetiminin asli görevi üyeleri sahiplenerek, partiyi ülke genelinde örgütlemek ve seçimlere her an hazır vaziyette tutmaktır” değerlendirmesinde bulundu.

“TEŞKİLATLANMA VE ÖRGÜTLENMEMİZ SON AŞAMADA”

Göreve geldiğimizde yeterli örgütlenmeyi ve hazırlıkları en kısa sürede tamamlayacaklarını dile getiren Tümen, “Edremit Akçay’da genel başkanlığa adaylığımı açıkladığımda muhteşem bir kalabalık vardı. Partili arkadaş ve davetlilerin eski günlere duyduğu özlem, coşku ve heyecanları gözlerinden okunuyordu” şeklinde konuştu.

2. BÜYÜK ŞÖLEN ALİAĞA’DA

Tümen, ikinci büyük toplantıyı 21 mayıs tarihinde İzmir’in Aliağa ilçesinde düzenleyeceklerini kaydetti. Bütün partili arkadaşlarını ve halkı 2. Dayanışma Şöleni’ne beklediklerini aktaran Tümen, “Bu çalışmalarda arkadaşlarımın verdiği desteğe sonsuz teşekkür ediyorum. DSP’yi tekrar iktidara taşıyarak aydınlık Türkiye’yi kuracağımız günler yakın. Rahmetli kurucumuz Bülent Ecevit’in mirasına hep beraber sahip çıkalım” çağrısında bulundu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha