- “BU GÜÇ İSTANBUL SEÇİMLERİNE KUMPAS KURDU, KİMİN ELİYLE?”

İYİ Parti Adıyaman İl Başkanı Kenan Doğan, yaptığı açıklamada, YSK eliyle İstanbul seçimlerine kumpas kurulduğunu kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin iptali kararıyla YSK’nın, hukuku katlettiğini, adaleti yok etmiş ve vicdanları yaraladığını vurgulayan Doğan, şunları ifade etti:

“Ülkenin sorunlarından soyut; hırs, ego ve korkular iktidar partisinin sağlıklı düşünme, hareket etme yetisini yok etmiştir. Demokrasi, hukuk, adalet ve bunların birleşimi olan Cumhuriyet sorun yaşamaktan öte ortadan kaldırılmak üzeredir. Ülkede hiçbir kuruma güven kalmamış, milletimizin bunları sandıkta devireceğine olan inancı örselenmiştir. Kahir ekseriyette bu kanaat hakimdir. Bu gerçeklikler göz önündeyken bazı güçler tarafından YSK abluka altına alınmış ve ülke bugün bir kaosla baş başa bırakılmıştır. YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal gerekçesi olan seçim kurulları 16 Nisan’da da 24 Haziran’da da aynıydı. O zaman o seçimler de şaibeli. Onlarda iptal edilmesi gerekir. Yüksek Seçim Kurulu üyeleri...Kendinizi iktidarın huzurunda aklamış olabilirsiniz. Ancak tarihin ve Türk milletinin huzurunda sonsuza kadar hükümlü kalacaksınız. Kul hakkı yediniz, hak, hukuk ve adalete ihanet ettiniz.”

- “DEMOKRASİYE YSK ELİ İLE YAPILMIŞ BİR DARBEDİR”

Doğan, YSK’nın kendini inkar ettiğini, oluşturduğu sandık kurullarını usulsüz göstererek İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline karar vermiş diyemedikerini belirterek, “Vermek zorunda kalmıştır. Gerekli itiraz süreleri işletilmiş olmasına rağmen kimse sandık kurullarına itiraz etmemiştir. Seçimin ardından ülkeye şu an hükmeden  güçler tarafından iptal kararı alındığı kanaatimizdir. Süreç kamuoyu oluşturma adına uzatılmıştır. Aynı sandıkta kullanılan 4 oyun 3'ünü kabul edip 1'inde iptal kararı vermek akla ziyandır ve hezeyandır. Bu kararla YSK daha önce şaibe kokan seçimleri de kesin şaibeli hale getirmiştir.
İyi Parti olarak YSK'dan talebimiz bundan önceki seçimlerde görev verdikleri sandık kurullarını incelemeleridir.
AKP kazanana kadar seçim yapmak, yaptırmak ve bu algıyı oluşturmak toplumumuzun aklıyla dalga geçmektir. 15 Temmuz alçak darbe girişiminden sonra demokrasiye YSK eli ile yapılmış bir darbedir. Bilinmelidirki İyi parti olarak bizler bu güne kadar verdiğimiz demokrasi mücadelesine aynen devam edeceğiz demokrasi bayrağını yere düşürmemek için verdiğimiz mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

 

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha