İYİ Parti'li Doğan, Adıyaman'ın; tütün üretimine ilişkin destekleme programına alındığı yönünde çıkan bir haberi ve bu konudaki tebliği eleştirmiş, tütün üreticisine hiçbir şey verilmediğini, aksine kurdurulacak ve üreticinin alınterini istediği fiyattan alacak kooperatifin desteklendiğini söylemişti.

Doğan'ın açıklamasına bir basın bildirisiyle yanıt veren Ak Parti İl Başkanı Dağtekin ise İYİ Parti İl Başkanı Kenan Doğan'ı, tebliği okumamak veya okuduğunu anlayamamakla itham ederek, eleştirmiş ve eleştirilerinde İYİ Parti lider Akşener'e de göndermelerde bulunmuştu.

Karşılıklı açıklamalar devam ediyor

İYİ Parti İl Başkanı Doğan, Ak Parti'li Dağtekin'in açıklamasına gecikmeksizin ve çok sert ifadelerle cevap verdi.

Doğan, Dağtekin'e "sizi makamınızın seviyesini bilmeye davet ediyorum" diyerek, meydan okudu.

İşte İYİ Parti İl Başkanı Kenan Doğan'ın çok sert ve meydan okuyan açıklaması:
"Geçen gün Adıyaman'ın tütün üretimine ilişkin destekleme programına alındığı yönünde bir haber ve bu konudaki tebliği eleştirmiş ve tütün üreticisine hiçbir şeyin verilmediğini, aksine kurdurulacak ve üreticinin alınterini istediği fiyattan alacak kooperatifin desteklendiğini söylemiştim.

Bu bağlamda beni, tebliği okumamakla veya okuduğumu anlayamamaktan bahisle(zeka seviyemi)eleştiren, bununla da yetinmeyip Genel Başkanım Sayın Meral Akşener'e laf eden AKP il Başkanı Sayın Mehmet Dağtekin'in beyanatını üzülerek okudum. Üzülmekten ziyade, derin bir yeise de kapıldım. 

Sayın Dağtekin, siz beni eleştirebilirsiniz ama Sayın Genel Başkanıma laf etmek sizin haddiniz değildir. Ona cevap vermek ve eleştiride bulunmak ancak genel başkanınızın yetkisi içerisinde olabilir.

Sizi, makamınızın seviyesini bilmeye davet ediyorum.

Şimdi size cevaptan ziyade hodri meydan diyorum.
İlimizin tek ulusal yayın yapan televizyon kanalı MercanTV'de; istediğiniz gün, istediğiniz zaman ve istediği moderatör yönetiminde isterseniz tekbaşınıza, isterseniz tüm siyasi parti il başkanları ile birlikte; tütün üreticilerinin durumunu konuşmaya davet ediyorum.

Buyrun davetime icabet edin. Sizinle, çiftçimizin, esnafımızın, sanayicimizin, fakir-fukaranın durumunu, Adıyaman’ın otopark, yol, çevre illerle bizim şehrimizin gelişmişlik durumunu, işsizliği, asgari ücreti, üretimi, dış borcu, iç borcu, yapılan yolsuzlukları tartışalım.

Ayrıca tebliği kimin okumadığını veya okuduğunu anlamadığını, PKK terör örgütü ile ülkemizin Allah korusun yıkımına sebep olacak Oslo görüşmelerini, Dolmabahçe mutabakatını, son yıllarda başımıza bela olan ypg terör örgütünün lideri terörist başı Salih Müslim'in kırmızı halılarla karşılanmasını, sırf İstanbul belediye başkanlığı seçimini kazanmak için terörist başından mektup getirilmesini, terörist başının kardeşini bir seçim alma uğruna vergilerimiz ile finanse edilen devlet televizyonuna çıkarılmasını, seçimlerde önceleri destek aldığınız için fetö terör örgütünün nasıl adım adım devletin başına bela edildiğinizi, ülkemizin bu gün başına bela edilen Salih Müslüm ve itlerine destek olmak üzere topraklarımızdan geçmelerine izin verilen PKK lı teröristlerin lahmacunla beslenişini, Diyarbakır’da teröstlerin başında konfeti patlatılışını, Yüce Türk Mahkemelerinin Habur’da çadırda mecburi mahkeme kurmalarını valilere, kaymakamlara, güvenlik güçlerine terör örgütü mensuplarını görmezlikten gelin talimatını kimlerin verdiğini, ülkenin işsizliğini, merkez bankasının durumunu, ilimizin 18 yıldır yapılmayan sulama projelerini, çevre yolunu, hızlı tren meselesini daha ne varsa hepsini tartışalım bakalım zekamı hor gördüğünüz ve okuduğumu anlamadığım yolundaki iddianızda kim haklı.

Hodri meydan! 
Hep beraber konuşalım,  halkımız karar versin. 

Ayrıca kapını çalan düşmanında olsa ona su, yemek verilip sonrasında düşmanlığın devam etmesi hususunun kültürümüzde olup olmadığını tartışalım. 

Sayın Dağtekin, egonuzu yenip, Mercan TV'de yaptığım konuşmayı izleyebilseydiniz, orada genel sekreterlik yaptığım kurum aracılığı ile hangi işlerin başarılı bir şekilde yapıldığını söylediğimi dinlemiş olurdunuz.

Rakibimizde olsa Doğru şeyleri övmek, yanlış ve eksikleri söylemek bizim esas görevimizdir. Bunu eksiksiz olarak yapacağız. Bilesiniz!

Editör: Adıyaman Haber