Kenan Doğan açıklamasında; "Belediye Başkan Vekili ve Adıyaman Belediyesi Meclis Üyesi, Başkan vekili olan ve Belediyenin şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlı görevini yürüten Av Demirhan Seçilmiş Bey'in önce Belediyenin şirketinin yönetim kurulu başkanlığından, ardından belediyedeki bütün görevlerinden ve Ak partiden istifa ettiği haberi daha önce AKP içindeki bazı görevlerde bulunanlara ilişkin haberlerden sonra Adıyaman için son derece önem arz etmektedir.

Uzun zamandır beklenen istifası eğer susturulmazsa bir takım olayların kamuoyunca bilinmesine de sanırım zemin yaratacaktır. Sayın Demirhan Seçilmiş’in Belediye meclisinde imar ile ilgili konularda yanlış bulduğu hususlar ile ilgili olarak şerh koyması, partizanca hareket etmemesi daha önce de Belediyenin şirketinde olağan hale getirilen yanlışlıklardan rahatsız olması bu sürecin oluşmasına zemin hazırlamıştır.

Bir de sosyal medya paylaşımındaki dipnotta Mehmet Metiner üzerinden Ak parti genel başkan yardımcılarından Mehmet Özhaseki'ye mesaj göndermesi acaba onların rantına daha önce yapılan 1-2 büyük ihalelerde dahil çomak mı soktu? Sorusunu da aklımızdan geçirmemize sebep oluyor.

Demirhan Beyi yakın tanıyan biri olarak Adıyaman Belediyesinin vicdanlarından biriydi Adıyaman adına üzüldüm ancak onun gibi hassas bir insanın sağlığı adına da sevindim. Daha çok kalsaydı sağlığı için sıkıntılı bir dönem yaşayabilirdi.

Daha önceki konularda olduğu gibi bu konuda da Adıyaman Belediyesinden kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama geleceğine inanmıyorum. Ancak ahlakına, duruşuna olan güvenimden dolayı Sayın Demirhan seçilmiş ten tüm doğruların anlatılacağız bir açıklama geleceğine inanıyorum. Eğer açıklama yapılırsa belki de Adıyaman siyasi tarihinde bir Milat olur ve bütün yanlışlar tek tek konuşulmaya başlanır.

Düşünebiliyor musunuz iktidarın, muhalefetin hep birlikte bu milletin ekonomide düştüğü durumları, mutfakta yanan yangını, işsizliği enflasyonu, dış politikadaki başarısızlığı, kapalı olan kahvehaneleri kantinleri çay ocaklarını evine ekmek götüremeyen günlükçüleri, okullar kapalı olduğu için Kantincileri, serviscilerin durumunu, daha doğrusu nüfusun yüzde 70 nin durumunu konuşmamız gerekirken maalesef kamuoyunda hala İktidar partisinin kadın kollarındaki önceki başkanın istifası, gençlik kolları başkanının sosyal medyadaki videosu Bir danışmanın devlete ait bir gayrimenkulü bir iş adamına satış organizasyonu yaptığına ilişkin iddialar ve son olarak Adıyaman belediyesi‘n deki deprem nitelikli bu istifasını konuşur durumdayız. Tabii tüm bunlar bir boyutuyla ilgili partinin iç meselesi gibi görülebilir. Fakat iddialardaki konular toplumun genel menfaatlerine aykırı ve ahlaka uygun olmadığı için hepimizi ilgilendirmektedir. İktidar partisinin bazı mensupları her ne kadar bu konuların Üzerini kapatmak istese de bizler bunlara müsaade etmeyeceğiz ve sonuna kadar takipçisi olacağız. Unutulmasın ki biz bu tür olaylara ilişkin son derece dikkatli bir şekilde olayların üzerine gitmeyi asla bırakmayacağız ve haksızlığa, yolsuzluğa, soygunculuğa Beytülmalı korumayanlara karşı dün olduğu gibi bugün de dimdik duracağız. Bu ülkenin değerlerini ayaklar altına alan siyaset anlayışına da dün olduğu gibi bugün de yarın da karşı çıkacağız ve bu kirli İşlere bulaşanları, varsa suçlarını veya suça teşebbüslerini belgelere ulaşarak kamuoyuna deşifre edeceğiz. Doğruları söyleyeceğine olan kanaatim nedeniyle Sayın il başkanı Mehmet Dağtekin’in de bu konulara ilişkin tüm duygu ve düşüncelerini üst düzey makamların engelleme çabalarına rağmen ilgili mercilerde ve Adıyaman kamuoyuna anlatacağına olan inancım tamdır. Eğer bunu yaparsa bu halk da zamanı geldiğinde mutlak kendine yakışanı yapar ve yanlışın yanında duranları da cezalandırır.

Doğan: Adıyaman Belediyesinden kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama geleceğine inanmıyorum."

Editör: Adıyaman Haber