Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya Milliyetçi Hareket Partisinden Aday Adaylığını açıklamasından ardından Milliyetçi Hareket Partisi’nde MYK Üyesi Sedat Yaşar, MHP İl Başkanı Hüseyin Özgün, , İlçe Başkanı Mehmet Doğan, Kadın Kolları Başkanı Esma Uçar, Ülkü Ocakları Başkanı Taha Şahin ve MHP teşkilatıyla birlikte basın toplantısı düzenledi.

MHP Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün, Sayın Zeki Dişkaya Milliyetçi Hareket Partisinde uzun yıllar il başkanlığı yapmış bu davaya hizmetleri olmuş ve hatta benim il başkanlığımı yapmış değerli bir ülküdaşımızdır. Kendisinin milliyetçi hareket partisinden aday adayı oluşu bize şeref vermiştir gurur vermiştir. İnşallah nasip olur aday olursa Adıyaman’a büyük hizmetler yapacağına inanıyoruz. Tabi başta da söylediğim gibi şuan aday adayımızdır ve sonuçta inşallah Allah gönlüne göre verir. Ülkücülerin gönlüne göre verir ve kendisine bu aday adaylığında başarılar diliyorum dedi.

MHP Adıyaman Belediye Başkan Aday Adayı Zeki Dişkaya ise, kamuoyunun bilmesi açısından özellikle iki konuyla ilgili kamuoyunun bilgilendirmede faydalı olacağına inanıyorum. Biz, ben Adıyaman Gazeteciler Cemiyetinin Başkanlığı ile birlikte Adıyaman Kalkınma Platformu Başkanlığını yürütmekteydim. Tabi bu platformunuzun bünyesinde Adıyaman’ın tamamı var bütün renkleri var bütün düşünceleri var. Biz sahada olan bir yapıyız. Sorunları bilen bir yapıyız. Teşkilatçılığı bilen insanlarız. Bu vesileyle böyle bir düşünce oluştuğu an sayın il başkanımız oldu. Akabinde ilçe başkanımız ile görüştük bu konuyla ilgili bir zaruretin olduğunu böyle düşüncenin bizde oluştuğunu kendileriyle paylaştık. Akabinde arkadaşlarımız ile birlikte Ankara ziyaretimiz oldu. Sayın genel başkanımızı ziyaret ettik. Dualarını istedik. Sayın genel başkanımızın talimatlarıyla evraklarımız ile gittik genel merkezimize müracaatımızı yaptık geldik. Yani biz teşkilatımızın rızası gönlü veya bilgisi olmadan adım atacak kadar acemi değiliz. Bunun net bilinmesi lazım.

Dişkaya, Adıyaman’ın sorunlarının çözümü ile ilgili AGC ve AKALP’de sürekli sahadayız. Sürekli insanlarla iç içeyiz. Problemleri biliyoruz. Sorunları biliyoruz. Sıkıntıları Biliyoruz. Ve Adıyaman’ın çıkmaz bir köy olduğunu görüyoruz. Eğer Adıyaman İl Merkezinde 1300 tane çok affedersiniz ahırla yaşayan bir Adıyaman bugünkü Adıyaman’da bu Adıyaman’a yazık olmuş vaziyette biz bu Adıyaman’ın sorununun çözümü radikal adımlar atmak, Adıyaman Belediyesini Adıyaman’da 5 kişiyle değil, Adıyaman’ı tamamıyla hep beraber Adıyaman’da belediyecilik yapmak üzere aday olduk. Eğer nasip olursa genel merkezlerimizin takdiri olursa belediye başkan adaylığımız onaylanırsa sizlerle beraber bu seçimlerde atacağımız adımları kamuoyu ile paylaşırız. Biz kamuoyunun beklentilerini biliyoruz. İnsanların beklentisini biliyoruz. Kamuoyu bizim duruşumuzu net bir şekilde bilir. Biz eğer nasip olurda adaylık noktasında netleşir belediyeyi alırsak. Herhalde epey karıştıracağımızdefter kitap çıkar belediyede onları yakinende biliyoruz. Çoğunun nüshasıda bizde mevcut olmaz başka bir türlü karar çıkar ise genel merkezimizin teşkilatımızın almış olduğu karar biz onu emir teleki eder yolumuza devam ederiz. Zaman dolmuştur. Meydanlara inmenin zamanı gelmiştir. Artık biz Ankara’dan bize gelecek olan adayınız kimse bize tebliğ edilmesiyle beraber o adayımız ile beraber sahalarda olacağız. İnşallah Adıyaman’ın selameti Adıyaman’ın modern bir kent olması için atılacak adımlar atmalıdır. Tereddüt etmeyiz bu konuda bütün hazırlıklarımız tamamdır ifadelerini kullandı.

Dişkaya’nın basın toplantısına eski MYK üyesi Şükrü Doğan, MHP adayı Mehmet Toprak, eski İl Başkanı Osman Aslan, eski İl Başkanı Ömer Çiçek ve yakınları yalnız bırakmadı.

Editör: Adıyaman Haber