Deva Partisi Adıyaman İl Başkanı Uğur Dündar ve yönetim kurulu üyeleri Yaman Medya Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İnan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Deva Partisi Adıyaman İl Başkanı Dündar, parti çalışmaları hakkında bilgi vererek yönetim kurulu üyelerini tanıttı.

Yaman Medya Grup bünyesinde bulunan Perre Haber Ajansı'na açıklamada bulunan Başkan Dündar, 18 Temmuz itibariyle Adıyaman'ın siyaset mecrasında yer almaya başladığını kaydetti.

Deva Partisi Adıyaman İl Başkanlığı görevini devraldığını ifade eden Dündar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yaklaşık 40 gün il ve ilçe yönetimleri ile alakalı çok ciddi çalışmalar yaptık, yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde şuan itibariyle Adıyaman’da merkez ilçe dahil 8  ilçe ile teşkilandırmayı tamamlamış durumdayız. Teşkilatlarımız ile aynı zamanda şuanda yönetim kurullarını oluşturduk. Merkezden bunların olurlarını alıp valiliklere kaymakamlara sivil toplum kuruluşu aracılığıyla açılışlarımızı yapmış bulunmaktayız. Kongre sürecinde bu ilçelerimizden sadece Tut ilçemizde teşkilatımızı kurmadık. Deva Partisi'nin şöyle bir yaklaşımı var,  bu bizim vazgeçilmez bir ilkemiz, istiyoruz ki daha önce siyaset yapmamış yapmış ise insanlar tarafında tevekkül  gösterilmiş bir isim bulalım tabi Tut'da bu anlamda hem nüfusun az olması hem oradaki insanların Deva Partisiyle olan yaklaşımları ve ilişkileri noktasında o ilçede biraz çalışmamız gerekiyor."

Dündar, 6 Ekim'de ilk ilçe kongrelerini  yaptıklarını belirterek, "Sonraki kongremiz 24 Ekim'de merkez ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz nasip olursa hemen arkasından Kahta kongresine hemen bir gün sonrasında Çelikhan kongresini yapmış olacağız."dedi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim kuruluna istinaden  Adıyaman’da 3 ilçede yapacakları kongre sonrasında il kongresine gidebileceklerini aktaran Dündar, şunları kaydetti:

"Teşkilatlarını kurmuş bir partiyiz. Teşkilatları kurulmuş bir parti olarak tüm teşkilatlarımızın kongrelerine kuvvetli bir şekilde gidebilirsek hem partinin teşkilatlanma sürecinde kopukluk yaşanmayız hem de Adıyaman  özelinde bütün ilçelerin sürecinde dahilinde  güzel bir il kongresinde güzel bir kongre yapma gayretimiz var. Yakın bir zamanda hem daha nitelikli olması adına güzel bir il kongresiyle Adıyaman’ımızda atanmıştan ziyade seçilmiş bir il başkanı olarak devam edeceğiz. Deva Partisi'nin 7 aylık bir siyasi geçmişi var, çiçeği burnunda bir süreç, hem bize hem memlekette güzel işler yapmayı hem de siyaseten memlekete katacağımız farklı mecralarla farklı yaklaşımlarla  güzel bir siyasi hayat eylesin istiyoruz."

"Vefa borcumuzu ödemek üzere bu göreve talip olduk"

Siyaseti meslek olarak yapmadıklarına değinen Dündar, "Bu memleketin evlatlarıyız, bunun öncesinde bizler siyaseti meslek olarak yapan insanlarda değiliz. Devam eden bir hayatımız var bunun yanın sıra her mecrada söylüyorum burada da söylemekten gurur duyarak ifade edeyim, bizler bu memlekette doğduk, bu memlekette okuduk, bu memlekette doyduk ticaret yaptık nihayetinde sonunda evet yaş 35 olmasına rağmen belki vefa  borcunu ödemek gerekiyordu biz tam şuan o vefa borcunu ödemek üzere bu göreve talip olduk."dedi.

"Geleneksel siyaset koşullarına uzak bir tavır sergiliyoruz"

Dündar, Adıyaman'ın bu süreçte çok ciddi teveccühünün olduğunu vurgulayarak, şunları dile getirdi:

"İnsanların yanına gidiyoruz konuşuyoruz insanları sorunlarını dinliyoruz geleneksel siyaset koşullarına çok uzak bir tavır sergiliyoruz. Çünkü siyasetçilere genelde burada olduğu gibi mikrofonu uzatıp konuşun derler, biz olaya şöyle yaklaşıyoruz, bizler dinlemeye, memleketin sorunlarını bizim gördüğümüz ile halkın söylemiş olduğu arasındaki bağı kurmaya çalışıyoruz eğer bu bağı kurabilirsek kurguyu iyi yaratabilirsek Adıyaman’daki en büyük sorunları kaldırabiliriz."

"Siyasi mecra çok konuşmayı değil iş yapmayı gerektirir"

Adıyaman'a hizmet etmek için gece gündüz çalışarak verilen görevi layıkıyla yerine getirmeyi amaçladıklarının altını çizen Dündar, şöyle devam etti:

"Çünkü bu ülkede siyaset yapmak proje yapmak gibidir yani projeci olacağız memleketten beklentilerimiz bu memlekette olması gerekenleri  projelerimizle elimizde donelerle yürümemiz gerekiyor ki nihayete erdirebilelim evet siyasi mecra çok konuşmayı değil iş yapmayı gerektirir bizler iş yapmak için göreve talibiz inşallah rabbim bizlere iş yapabilecek feraseti  siyaset mecrasında da bozulmama üzere  güzel bir hayat eylesin çıkışımız hayır akıbetimiz hayrolsun diyoruz inşallah ama gayret diyoruz ya ortak noktamız hangi siyasi parti olursa olsun hangi yaklaşım olursa olsun ortak paydamız Adıyaman diyoruz inşallah Adıyaman’a güzel hizmet verebilmek gayretimiz çalışmamız gecemiz gündüzümüz feda etmekten bize verilen bu görevi hakkıyla yerine getirip bizden sonra bayrağı getirecek  olanlara yüksek bir düzeyde teslim etmeyi inşallah rabbimize nasip eyler diyoruz."

"Eleştirmiş olduğuna çözüm üretebiliyor musun?"

Deva Partisi'ni tanımlarken diğer partilere göre sadece eleştiren bir parti olmadıklarını savunan Dündar, "Yani eleştirmek bu işin en kolay yolu biz emin olabilirsiniz bugün sizin mekanınızı ziyaret ettik bu memleketle ilgili bir sürü eksikleri size telafi edebilirim ama mesele şu eleştirmiş olduğuna çözüm üretebiliyor musun? Eğer çözüm üretemiyorsan derinleştirmekten başka hiç işe yaramaz. Sayın genel başkanımızın hep şu sözü bizim kulaklarımızda, 'çözüm üreteceksiniz çözüm odaklı olacaksınız, sadece eleştirmeyeceksiniz eleştirdiğinizde çözüm bulduğunuz kadar kıymetli olacaksınız' yani bu ifade bugün meclis, siyasi yaklaşımlar yani bunlar hepsi eleştiren bir yaklaşım, devam etmeyecek. Bu memleketin hepsinin sıkıntılarının  sorunlarının konuşmaktan öteye gidemeyecek siyasi bir süreç işliyor. Birde biz bu işin çözüm noktasında bir şeyler önerelim evet önerdiğimiz şeyler belki tabiri yerindeyse akıl akıldan üstündür misali yani belki bir ufuk açacaktır."şeklinde konuştu.

"Deva Partisinin bütün kadrosu çözüm odaklı, mühendis odaklı"

Dündar, "Sokakta dinlediğiniz vatandaştan öyle bir cümle alırsınız ki almış olduğunuz o cümle sizin siyasi kariyerinizde öyle bir noktaya taşır ki sizi yani ben de onlardanım. Deva Partisi'nin bütün kadrosu mutlak süratle çözüm odaklı tam bir mühendis odaklı yaklaşım. Çözüm odaklı genel başkanımız bugüne kadar ki yapmış olduğu hizmetler ülkeye yapmış olduğu hizmetler açık açık bir şekilde tam mühendislik yapıp ve hakkaniyetli ve adaletli bir sistem yürütmüş. "dedi.

"Ali Babacan Türkiye için bir kazanç"

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın bugüne kadar siyasi hayatında nitelikli bir siyasi hayat devam ettirdiğini vurgulayan Dündar, şöyle konuştu:

 "Ali Babacan'ın Türkiye bir kazanç olduğunu görüp diğer siyasi partilerden farkımızın da sayın Ali Babacan gibi bir liderle onun göstermiş olduğu memleketin göstermiş olduğu sadece evrensel  için söylemiyorum dünyanın kabul etmiş olduğu evrensel değerler üzerine sorunlara çözüm üreten bir ekip oluşturmuş olduğunu düşünüyorum onun için ben yolumuzun açık olduğunu insanların bizi tanıdıkça daha rağbet göstereceğini bizi daha fazla destek vereceklerine eminim bu anlamda da hiçbir tereddütüm de yok."

Dündar, "Sorun varsa çözüm var, çözüm varsa, Deva var diyoruz. inşallah gerek basınımızla gerek STK’larla gerek bürokrasinin ortak paydada oluştuğu Adıyaman özelinde bizler bu memlekette hizmet etme gayretini sarf edeceğiz. Sizlerin de bu süreçte siyasi partimizin yapmış olduğu icraatlarla alakalı desteklere çok teşekkür ediyoruz inşallah daha güzel hizmetler daha güzel yarınların için bizleri ve birliğimizi daim eylesin diyorum."ifadelerini kullandı.

Başkan İnan: Halkın talepleri ve isteklerine kulak verildiğinde tüm sorunların üstesinden gelinecektir

Yaman Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İnan ise halka hizmet olarak ilerlenen yolda siyasi yolda başarıların artacağını belirtti.

İnan, şu ifadelere yer verdi:

"Siyasi hareketin halka hizmet olduğu sürece daima muvaffak olacağının inancındayız. Çok partili sistem rekabeti oluşturacağı gibi kaliteli hizmet anlayışının artacağı inancındayım. Adıyaman'a hizmet noktasında tabi ki; bizlerde basın olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama burada en önemlisi ise siyasi ayaktır. Bu siyasi ayak ise siyasilerin görevi olmakla birlikte gayretle Adıyaman'ı daha yaşanır bir hale getirmektir. Halkın talepleri ve isteklerine kulak verildiğinde tüm sorunların üstesinden gelinecektir. Umarım çıktığınız bu yolda güzel işler yapmak nasip olur."

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha