24 Haziran 2018 seçiminden sonra ülkenin yönetim sisteminde yeni bir sayfa açıldığını hatırlatan Dağtekin kamu hizmetlerinde mağduriyetlerin ve hantallığa neden olan hususların ortadan kaldırılması için otokontrolün önemine dikkat çekti.

Adıyaman'daki kamu kurum kurumlarına yaptığı ziyaretlere ilişkin bilgiler de veren Dağtekin " Öncelikli olarak Adıyamanlı  vatandaşlarımıza verilen hizmetlerin süratli ve en iyi şekilde sunulması için kurumlarımızın, devlet millet bütünleşmesini zedeleyen davranışlardan kaçınılması gerekiyor. Özellikle liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan tüm başvurularda, talebin sonuçlandırılması başka bir idari makamın görev alanında kalsa dahi başvurular anında incelenerek takip edilecek, talebin ilk başvuru yerinde neticelendirilmesine özen gösterilecek, başvuru sahibine yapılan işlemler hakkında gecikmeksizin nihai ve kesin bilgi verilecek' şeklinde yayımladığı;  sorun çözen, çözüm üreten sonuç ve vatandaş odaklı  genelge ile kurumlarımıza ve kurum müdürlerine büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu kapsamda bizlerde kurumlarımızı ziyaret ederek onlarla istişarelerde bulunuyoruz. Ziyaretler esnasında kurum müdürlerimizden, yaşadığı sorun ve sıkıntıları bizlere iletmelerini istiyoruz. Bizlerden isteğiniz neler ise lütfen bizlere iletin ve biz de bunları çözelim istiyoruz. Vatandaş memnuniyetinin daha üst seviyelere çıkması için mobilize bir çalışma yöntemi ve otokontrol sistemi içerisinde çalışmak zorundayız. Çünkü güzel ülkemizin en önemli gücünün millet varlığı olduğu, o millet varlığımızı birlik, beraberlik ve dirlik içerisinde tutmalıyız. Vatandaşların sorunlarını eğer çözemiyorsak o zaman bu sorumluluğun vebali bizedir, hepimizedir" dedi.

Kamu kurumlarında yaşanan bazı aksaklıklara bir örnekte veren Dağtekin " Geçtiğimiz günlerde  bir boşanma meselesine denk geldik.  Olayı bir bütün olarak ele aldığımız da aslında bu mevzu  bir Türkiye meselesidir. Almanya'da boşanan bir hanım kardeşimiz, Adıyaman'da boşanma kaydını yaptırmak için ilgili kuruma başvuru yapıyor. Ancak kadıncağız bu kaydı yaptırmak için bir çok bürokratik engellerle karşı karşıya kalıyor.  Sorunun kaynağını öğrenmek için ilgili kurumlarla yaptığımız bazı görüşmelerde bir çok farklı gerekçelerle karşı karşıya kaldık. Yok genel müdürlüğe haber vermememiz gerekiyor, yok şuranın teyit etmesi gerekiyor, yok burada teyit edilmesi gerekiyor gibi sorunlar silsilesi ile karşı karşıya kaldık.  'O zaman neden genel müdürlüğe haber vermiyorsunuz' dediğimizde ise öylece kala kalıyorlar. Çok kısa bir zaman aralığında çözülmesi gereken bir mesele, maalesef çözülemiyor. Hele hele herhangi bir sorunun üst makamlara gittiği, söz konusu üst makamların da çözemediği sorunun bizzat liderimiz ve Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a kadar ulaştığı bir dönemde yaşıyoruz. Allah'a hamd olsun. Hal böyle iken kurumlarımızın da bu  hantallıktan sıyrılması gerekiyor. İktidar partisi olmamız hasebiyle bizim bu konuda sorumluluğumuz daha fazladır. En büyük sıkıntılardan biri de sorunların ferdileşmemesi . Birinden birine atılıyor, ben değil o,  o değil öbürü şeklinde  bir çıkmaz silsile ve sarmalığın içerisinde boğuluyoruz. Aslında kendisinde bitecek sorun başkasına havale ediliyor. Halbuki sen, ben,  biz halledebiliriz. Ortada böyle yalın bir gerçek var ise sorunu başkalarına havale etmememiz gerekiyor. O halde ne yapmamız gerekiyor? Otokontrol sistemi içerisinde hareket etmemiz gerekiyor.İşte yeni hükümet sisteminin en önemli donelerinden biri de budur. Yeni sistemde daha az bürokrasi ve daha hızlı karar almak esastır. Bütün kamu kurum ve kademelerde görev alımları sadeleştirerek  böylece yetki – sorumluluk dengesinin tesis etmiş olduk. Yani görev, yetki ve denetim ekseninde hareket edeceğiz. Vatandaşımızın sorunu çözülemiyorsa iktidar partisi olmamız hasebiyle bu direkt olarak bize yansıyor. Şunu da özellikle vurgulamak istiyoruz. Biz öyle sıradan bir parti değiliz. Peki neyiz biz? Biz iktidar sorumluluğu olan siyasi bir partiyiz. Yani yaşanan aksaklıklardan ve  eksikliklerden kısacası Adıyamanlı vatandaşlarımızın yaşayacağı mağduriyetlerden biz sorumluyuz.  Her birimiz kendi bölümümüzle ilgili, Adıyaman' ımız ile ilgili, kendi birimimiz de kendimizle ilgili olan sorunları minimize etme çabası içerisinde olursak il ve ilçelerimiz tüm sorunlarından kurtulacağına inanıyorum.  Dolayısıyla yeni hükümet sistemimiz bu anlamda son derece önemlidir.  Bu sistemle birlikte  çok farklı bir Adıyaman'ı hep birlikte inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Editör: Adıyaman Haber