CHP'nin 'Adıyaman' raporuna sert tepki!

Geçtiğimiz günlerde 10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nın 3. yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yapan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın, kanlı eylemi gerçekleştiren teröristlerin Adıyamanlı olduğuna dikkat çekmesi AK Parti İl Başkanın Mehmet Dağtekin'in sert tepkisine neden oldu.

Parti binasında bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin  dışarıdan gelen ve bir süre Adıyaman'da kaldıktan sonra Ankara'da terör eylemini gerçekleştiren teröristleri sürekli olarak Adıyaman ile özdeşleştiren Veli Ağbaba'nın bu tutumunu manidar bulduğunu dile getirerek  " bu kanlı eylemi Adıyaman'a mal etmek, kimsenin ne hakkıdır ne haddidir" ifadelerini kullandı. Dağtekin açıklamasında şu sözlere yer verdi:

Ağbaba, Adıyaman'ı Terörle Özdeşleştiriyor

"Öncelikle bundan 3 yıl önce Ankara Gar Katliamı'nda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum. Rabbim bu tür acıları bir daha yaşatmasın. Elbette bu tür terör eylemlerinin tek amacı toplumsal huzur ve barışı hedef almaktır. Tüm ülkemizi acıya boğan terör eylemleri, başta biz siyasiler olmak üzere toplumun tüm katmanlarının kenetlenerek birlik ve beraberliği sağlaması gerekiyor.  Ancak ana muhalefet partisinin bazı milletvekillerinin ise terör eylemleri üzerinde propaganda yapması, siyaseti ne derece  kerih anlayışla yürüttüğünün bariz bir göstergesidir. Son olarak CHP'nin Malatya milletvekili Veli Ağbaba'nın , Anakara'da yaşanan katliamın 3. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamalar, Adıyaman kamuoyunun muhayyilesinde derin yaralar açmıştır. Bilindiği gibi CHP Genel Merkezi kanlı terör örgütü DAEŞ'in terör eylemlerinden dolayı 'Adıyaman Raporu' hazırlamıştı. Bu rapora başlı başına Adıyaman Raporu denilmesi bile bu zihniyetin toplumu nasıl ayrıştırdığının bir göstergesidir. Başkanımız ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi terör nereden gelirse gelsin lanetlenmelidir. Terörün, dini yoktur, ırkı yoktur, milleti milliyeti yoktur, vatanı yoktur. İşte biz bu samimi duruş ve azimle terörle mücadele ediyoruz. Ağbaba'nın ise yaptığı tek şey; terörü illere göre kategorize etmektir. Sürekli olarak Adıyaman Raporu adı altında hazırladıkları dosyayı ısıtıp ısıtıp gündeme getiren Veli Ağbaba'nın bu yaklaşımı kabul edilemez.  Elbette ana muhalefet  partileri demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarıdır. Her konuda muhalif bir duruş sergileyebilirler. Ancak il dışından gelerek, Adıyaman'da bir süre kaldıktan sonra Ankara'ya giden iki teröristin kanlı eylemi gerçekleştirmesini Adıyaman'a mal etme kimsenin hakkı da değildir, haddi de değildir. Veli Ağbaba'nın her fırsatta bunu gündeme getirmesi  özellikle de Adıyaman özelinde bir propaganda yapması çok manidardır. En vahimi ise ülke gündemine  Adıyaman'ımızı 'Adıyaman Raporu' adı altında sürekli olarak ilimizi terörle özdeşleştirmesi gayretinde olması hepimizi derinden yaralamaktadır. İşin ilginç tarafı ise söz konusu vekilin Adıyaman ziyaretleri esnasında sanki bizim hemşehrimiz, Adıyaman'a sevdalı bir siyasetçi profili çizmesi iki yüzlülüğün geldiği nokta açısından ibret vericidir. Bir yandan 'Adıyaman Raporu' adı altında dosya hazırlayarak bulunduğu her platformda Adıyaman'ı terörle ve terörist il olarak lanse edeceksin ama öbür taraftan da Adıyaman'a gelerek sanki hiç bir şey olmamış gibi şovlar yaparak bir aymazlık içerisinde olacaksın" ifadeleri kullandı.

"Sözde Bir Raporla Adıyaman'a Zarar Veriyor"

Sözlerinin devamında çarpıcı bir örnekte veren Dağtekin " Ne olduğu belirsiz, geçmişi kirli ve karanlık işlerle dolu olan Mehmet Ali Ağca Malatyalı. Bu şahsın geçmişte yaptığı terör eylemlerini, Malatya'ya mı mal edeceğiz. Ya da tüm Malatya halkını mı sorumlu tutacağız. Elbette ki hayır. Dolayısıyla Malatya milletvekili Veli Ağbaba'nın bu tehlikeli söylemlerden vazgeçemeye davet ediyorum. Özellikle Adıyaman'ı terör bölgesiymiş gibi  bir algıya sebep olan  'Adıyaman Raporu' dedikleri rapordan hareketle bu ilin güzel insanlarına artık zarar vermemesini umut ediyorum.Bu yanlışlıklar Adıyaman'ımızın mütedeyyin, ve birlik, beraberlik içerinde kardeşçe yaşayan vatandaşlarımızı Ağbaba'nın ayrıştırıcı bir dille sürekli gündeme getirmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Bu söylemlerinden dolayı kendisini AK Parti, şahsım ve tüm Adıyaman kamuoyu adına kınıyorum" dedi.

Editör: Adıyaman Haber