BAŞKAN DAĞTEKİN MAHALLE TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU

AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin Mahalle Temsilcileri Toplantısında yaptığı konuşmada  toplum ve kültür merkezli anlayışın AK Parti iktidarı ile birlikte yeniden şekillendiğine dikkat çekerek  Türkiye'nin, 24 Haziran sonrası yeni bir döneme girdiğini,  kalkınma ve toplumsal gelişim sürecini ilmek ilmek işlediklerini söyledi

Dağtekin " Kürt kardeşlerimize maalesef  uzun yıllar Marksist, Leninist ve ateist gibi düşünce ideolojisi kabul ettirilmeye çalışılmıştır. Dinle, inançla, hakla, hukukla hiçbir ilgisi olmayan bu akımların yayılmasında elbette bizimde sorumluluğumuz vardır. Bunları kendimizde bir eksiklik olarak görmemiz gerekiyor. Bu bölgenin değerleri, inancı ve  mayası İslam'dır. Ama ne zaman ki biz bu değerleri ihmal ettiğimizde ise toplumun hem maddi hem de manevi yapısını bozan bu tür ideolojiler bölgede hüküm sürmeye başlıyor. Nerde yanlış yaptığımızı her daim sorgulamamız gerekiyor. Bu tür toplumsal sıkıntıları kendimize dert edinmemiz gerekiyor. Yani özeleştiri yapmamız gerekiyor. 'Hayır ben yanlış yaptım' diyerek sorun ve sıkıntıları sahiplenmemiz gerekiyor. Bu eksikliğimizi Adıyaman'dan başlayarak tüm bölgede vatandaşlarımızın manevi dünyasından bir tehdit olan bu akımları elimizin tersiyle bertaraf etme mücadelesini vereceğiz. Elbette toplumumuzun manevi ihtiyacını karşılarken sadece sebep-sonuç metodu üzerinden değil, olgular arasındaki ilişkileri değişime ve esnekliğe açık bir yaklaşımla ele alarak vatandaşlarımızın  huzur ve mutluluğunu esas alan, toplumsal uyumu önceleyen çalışmalar yapmamız gerekiyor" dedi.

İl, ilçe başkanından, kadın kollarına, gençlik kollarına, mahalle temsilcisine, sandık müşahidine kadar tüm teşkilatlarımızın el birliği, gönül birliği içinde çalışacaklarını vurgulayan Dağtekin, AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi hayatından örnekler vererek "79-80'ler de ve öncesinde Beyoğlu'nu bilenler bilir. Beyoğlu Müslüman kimliğinden uzak bir ilçe konumundaydı. Ama Beyoğlu ilçesinin dönüm noktası Cumhurbaşkanımızın o yıllarda bu ilçede yapmış olduğu çalışmalardı. Yani teşkilatlanmada kolektif  akıl ve istişare ile gelen başarıda  önümüzü  liderimiz Recep Tayyip Erdoğan açmıştır. O dönemlerde liderimiz Erdoğan, İstanbul'da hanım kardeşlerimize seslenerek' Bacılarım sizinle birlikte Beyoğlu'nu farklı bir yere getirip yöneteceğiz' dedi ve gerçektende o günden bugüne  Beyoğlu yıllardır bu davanın neferleri tarafından yönetilmektedir. Yani o günlerde atılan tohumlar bugün meyve vermeye başladı. Dolayısıyla her birimizin mahallesi kendi sorumluluğumuzdadır. O sorumluluğu bir Recep Tayyip Erdoğan sorumluluğu kabul ederek, bu bilinçle çalışarak mücadele vereceğiz" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gece yarılarına kadar çalıştığına değinen Dağtekin " Zaman zaman Ankara'da  Genel Merkez'e gidiyoruz. Çoğu zaman gece saat 02-03' lere kadar genel başkanımız toplantılarda. Mücadele veriyor. Genel Merkez de bizzat kendisi çalışıyor. Bizzat kendisi il başkanlarını dinliyor. Seçim sürecinde tüm adayları dinliyor. Yani bu kadar zaman ayıran ve harcayan bir genel başkana sahipken bize ne oluyor da mahallemizde, yanı başımızdaki komşumuzun kapısını çalıp selam vererek hal hatır soran bir kardeş olamıyoruz. Bunların hepsini biz yapacağız. Başkası yapmayacak. Onun için bu başlangıcı güzel bir şekilde yapan mahalle temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Biz Adıyaman'ı inşallah birlik ve beraberlik içinde bu dönem en zirve noktaya ulaştıracağız. İlçe teşkilatlarımızla , kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla kenetlenerek memleketimize hizmetin en iyisini getireceğiz. AK Parti iktidarı ile birlikte cumhuriyet tarihi boyunca yapılmayan hizmetler yapıldı. Ülkemizde büyük değişim ve gelişime imza atıldı. Adıyaman bu değişim ve gelişimden çok şükür nasibini aldı ve almaya devam edecektir. Ziyaretlerimizde esnaflarımız ve halkımız AK Parti kadrolarının çalışmalarını ve hizmetlerini takdirle karşılıyor. Elbette siyasette Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanımız Ahmet Aydın gibi bir büyüğümüz olduğu için çok şanslıyız. Siyasette bize ağabeylik yapan bir değerdir. Dolayısıyla bu birliği oluşturup birbirimizden faydalanmamız gerekiyor. Bencilliği bir kenara bırakıp kardeşçe bu davanın neferleri olarak sahada, tüm mecralarda azimle mücadele edeceğiz.  AK Parti'nin eksikleri hataları yok mu? Elbette var. Ama bizim diğerlerinden farkımız bunların muhasebesini her kademedeki bütün eksiklerimizi arıyoruz, tarıyoruz ve bunları gidermenin gayretine girerek hemen  tedbirlerimizi alıyoruz. Teşkilatımızın  omuzlarındaki yükün bilinciyle gece gündüz demeden 31 Mart akşamına kadar çalınmadık kapı, hali hatırı sorulmadık seçmen bırakmadan çalışacağız Rabbim yolumuzu açık eylesin, mücadelemizi zaferle taçlandırsın." ifadelerine yer verdi.

Editör: Adıyaman Haber