Sabah saatlerinde Adıyaman Valililiği önünde toplanan CHP'liler, ilk önce Atatürk büstüne çelenk bıraktı.

Daha sonra Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Programda konuşan CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Yıldırım, "Cumhuriyet Halk Partisi 9 Eylül 1923'te Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan ve Atatürkçü, sosyal demokrat siyasi görüşünü benimsemiş olan Türkiye siyasî tarihinin ilk partisidir. CHP Türkiye'de bir çok ilklerin öncüsüdür. Çok partili düzene geçiş sürecinden tutunda Türkiye'de en uzun süre iktidarda bulunmuş parti olan Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan siyasi partidir. CHP sosyal demokrasinin evrensel ilklerini benimsemiş Atatürk önderliğinde kanla gözyaşı ile kurulan dilekçe partisi olmanın çok ötesinde ülkenin benliğidir. Sakarya'dır, kurtuluş savaşının yaşandığı her yerdir, İzmir'in dağlarında çiçektir. Türkiye toprağına en son katılan Hatay'dır, Adıyaman'dır, Türkiye'dir. Laik demokratik cumhuriyeti getiren partidir. Adalete ülkeye egemen kılacak, insan haklarını egemen kılacak, herkesi kucaklayan ana omurgadır. CHP Türkiye'dir, CHP enternasyonal üyesidir, dolayısı ile dünyanın sayılı partilerindendir. CHP halktır, CHP halkın tamamını kapsayan partidir, bu vesile ile başta kurucumuz, ebedi genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere partimizde bu güne değin görev almış vefat edenleri rahmetle anıyor, yaşayanlara uzun ömürler diliyorum."dedi.

CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş ise şöyle konuştu:

"Önce samsuna oradan Ankara'ya nihayetinde Sakarya meydan muhaberesi ile birlikte 1923’te kuran akabinde cumhuriyet halk fıkrasını cumhuriyet halk partisine dönüştürerek Cumhuriyet Halk Partisinin Türkiye’nin kurucu refleksi aynı zamanda kuruyucu refleksi olduğunu gerçeğini bir daha bizlere gösteren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve partimizin kurucularına şükranlarımı sunmak ve rahmetle anmak için bugün burada il başkanlığımız öncülüğünde huzurundayız. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye cumhuriyeti ile yaşıttır, diğer siyasi partilerin tamamının omurgasıdır. Bir dilekçe partisi değil. Kurtuluş savaşında savaşılarak kazanılmış kutsal toprakların aynı zaman da cumhuriyetin kurucusu, koruyucu ve en büyük refleksi ana partisidir. Türkiye cumhuriyeti ile birlikte sonsuza denk yaşayacak, ilelebet yaşayacak. Geçmişimizden bize miras çocuklarımızın emaneti olarak geleceğimizi onur ve gururla taşıyacağımız bir siyasi yapı olmanın ötesinde Türkiye cumhuriyetinin tam da kendisidir."
CHP Adıyaman Gençlik Kolları Başkanı Abuzer Hazar ise "Cumhuriyet Halk Partisi içişlerine bakanlığına başvurarak kurulan parti değil, içişleri bakanlığını kuran partidir. Cumhuriyetin, demokrasinin, özgürlüğün ve bağımsızlığın mutlak savunucusu kuruluştan  kuruluşa  bugün ve yarınların ve Türkiye Cumhuriyeti'nin teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin  94. yıl dönümü   kutlu olsun."ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha