Parti binasında düzenlenen etkinlikte konuşan CHP Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Fatma Temiz Ünlü, o gece kimsenin dileklerini gül ağacının dibine gömemediğini söyledi.

O gece kavak ağacının dibine üç fidanın gölgesinin düştüğünü belirten Ünlü, " Üç fidanın aramızda ayrılışının 45. yılında saygıyla anıyoruz. Mayıs kırmızı, üç yürek, üç can 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece dar ağacına yürüdüler, korkusuzca üç güvercin uçurduk, kör karanlıkta gece gündüze ulaşamadı. Üç fidan gönderdik, güneşe Deniz, Hüseyin, Yusuf... Deniz Hüseyin'e sorar, dar ağacına giderken korkuyor musun, dede der Hüseyin cevap verir biz korkuyu kerbela da unuttuk. Yoldaş der. yaşamlarını dar ağacında onurlu mücadelenin bedeli olaraktan devrim yolunda canlarını feda ettiler. Hepsini saygıyla anıyor, unutmadık, unutturmayacağız söz veriyoruz"dedi.

Adıyaman Halk Lis Temsilcisi Berkay Tosun ise şöyle konuştu:

"1972'de yitirdiğimiz Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan'ı anmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Öncelikle sizlere şunu belirtmek istiyorum ki ben bu devrimcilerin ölmediğine inanıyorum. Onlar toprağa gömülürken birer tohum olarak gömülmüştür. Bizler onların birer dallarıyız, neferleriyiz. Ölümlerinin üzerinden 45 yıl geçmesine rağmen ülkemizde birçok başbakan, bakan iktidar geçmiştir, şuan belki hiçbirini hatırlamıyoruz, önemli olan makamların, koltukların değil, mücadele verenlerin olduğunu bugün ülkemizde kalkıp parsel parsel satanların değil. Tekrar vurgulamak istiyorum vatan, parsel parsel satanların değil, uğruna ölenlerindir. Unutmayacağız ki üç fidan dar ağacına giderken tam bağımsız türkiye şiarıyla yola çıktılar. Bugün burada toplanmış yürekli yiğitler, aynı şiarla bu bayrağı devralmaya, bu bayrağı en yüce noktaya taşımak için mücadele verecektir. Sadece onlarla değil, bugün gezide yitirdiğimiz, gezide başlayan kuvayi milliyeden beri içimizde bulunan devrimci hareket ile bu bayrağı taşıyacak ve asla tam bağımsız Türkiye şiarından vazgeçmeyeceğiz. Yitirdiğimiz üç fidanımızı rahmetle anıyorum" dedi. 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha