Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, tüm dünyada yaşanan koronavirüs salgınının Türkiye'ye de görüldüğünü anımsatarak, "2020 yılına girdiğimiz günden itibaren, ülkemiz deprem, sel, çığ gibi doğal afetlerin üst üste yaşanması, hepimizi derin üzüntülere boğmuştur. Şimdi ise tüm dünyayı saran küresel salgın maalesef, ülkemize de sıçramıştır."dedi.

-"HALK, PANİKLEMİŞ DURUMDA"

Salgının önüne geçilmesi için iktidar yetkililerin gerekli önlemleri almaya çalışırken 'panik olmayın' dediklerini dile getiren Yavuz, şunları kaydetti:

"Okullar tatil edildi, gıda ve temizlik malzemeleri fahiş fiyatlarla satılıyorken, halk ister istemez paniklemiş durumda hal böyle iken zaten çok büyük ekonomik sıkıntı içinde olan vatandaşlarımız bu fahiş fiyatlar karşında ne yapacaklar. Yetkililere soruyoruz;  soğan pahalandı diye soğan depolarını basan denetleyen Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı neden bu fahiş fiyatlara müdahale etmiyorsunuz.?

Suriyelilere  bedavadan maaş veren iktidar neden kendi halkına bedava dezenfekte ve temizlik malzemelerini dağıtmıyorsunuz ? bizler yetkililerden halkın sağlığı üzerinden fırsatçılık yapanların cezalandırılmasını, dezenfekte ve temizlik malzemelerinin halka bedava dağıtılmasını, belediyelerin her gün toplu taşıma araçlarını sokak ve caddeleri dezenfekte edilmesini talep ediyoruz. İnanıyoruz  ki ülkemiz bu zorlu süreci hep birlikte el ele vererek atlatacaktır."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha