Ulubey açıklamasında, "Türkiye Cumhuriyeti 15 Temmuz 2016’da haince bir darbe girişimine maruz kaldı. Fetullah Gülen denilen terör örgütünün devletin önemli kurumlarına sızması ve kirli emellerine ulaşmak üzereyken halkımız tarafından püskürtülmesi ,demokrasiye halkın sahip çıkması anlamında dersler çıkartmamız gerektiğini önemle vurgulamak isterim. Darbe girişimine karşı ilk andan itibaren birey olarak, toplum olarak çok önemli bir demokrasi mücadelesi verdik.Bu hain girişime karşı Parlamentomuzun tüm siyasi partileri, Demokratik Kitle Örgütleri ve toplumumuzun tüm kesimleri 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasimize sahip çıktılar.

Darbe girişimine karşı kahramanca mücadele verirken yaşamını yitiren şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. Ülkemizde darbe girişimi sonrasında OHAL ilan edildi. O günkü konjektür bunu gerektiriyordu. Fakat Ohal sürecinin uzaması hükümetin Kanun Hükmünde Kararnamelerle istediğini yapabilme serbestliği, yapılan antidemokratik uygulamalar, yaratılan mağdur sayısı , muhalifleri bertaraf etme biçimi adeta 12 Eylül Askeri darbesini aratmamaktadır. Bu durum Fetö Terör Örgütünün ekmeğine yağ sürmekten başka bir şey değildir. Özellikle son zamanlardaki uygulamalarda halkın adalete , hukuka olan güveni sarsılmış bu da Ana muhalefet lideri Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve milyonlarca insanı Adalet yürüyüşüne itmiştir.

Milyonların sadece Adalet vurgusuyla yürümesinin altındaki nedenler iyi okunmalı, iyi tahlil edilmelidir. Her kuruma sızan Fetö Terör Örgütünün siyasi ayağına da dokunulmalıdır. Ülkede hak, hukuk, adalet ve özgürlükleri savunan herkesin hiç olmazsa hain darbe girişiminin yıl dönümünde Fetö terör örgütünün devletin tüm kurumlarından tamamıyla arınmış, tamamen temizlenmesi gerekir. 15 Temmuz darbe girişiminin asıl uygulayıcıları sonuna kadar yargılanmalı ve hesap vermelidir. Bunu yaparken tüm ordumuzu, tüm halkımızı zan altında bırakmak, ordumuzun kurumsal yapısını zedelemek , halkın çoğunu fetöyle yaftalamak bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür, en büyük haksızlıktır. Adaletsizliklerin toplumu derinden sarsması, her alanda yüz binlerce mağdurun yaratarak Fetö ile mücadele edilmeyeceği kaygısını paylaşmak isterim. Bu mücadele hak, hukuk çerçevesinde, hak hukuk zedelenmeden yapılmalıdır.

OHAL ile ülkenin yönetilmeyeceği vurgusunu da yapmak isterim. OHAL derhal kalkmalı ülke normale dönmelidir. Bu da demokrasinin tüm kurum ve kuruluşlarıyla hayata geçirdiğimiz sürece mümkün olur.

15 Temmuz hain darbe girişimini nefretle kınıyorum. Askeri ve sivil darbelere karşı olduğumuzu ve halkımızın gösterdiği demokrasi mücadelesini yürekten kutlarken , bu hain kalkışmada hayatlarını kaybeden demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi mücadelemiz. “ dedi .

Editör: Adıyaman Haber