Milletvekili Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, kentin ihtiyacı olmasına rağmen Adıyaman’da ki kamu hastanelerinde çocuk nörolojisi, hematolojisi, onkolojisi, nefrolojisi, yetişkin nefrolojisi ve radyasyon onkolojisi bölümlerinin olmadığını ifade ederek Sağlık Bakanı’na bu bölümlerin açılması ve ilgili branşlardan hekim atanması için çağrıda bulundu. 

"Hastalar tedavi için çevre illere gitmek zorunda kalıyor"

Adıyaman’da bulunmayan bölümlerde tedavi almak zorunda kalan  hastaların çevre illere girmek zorunda kaldıklar için mağduriyetler yaşadığını vurgulayan Tutdere, "Pandemiyle mücadele ettiğimiz bugünlerde sağlık çalışanlarına ve doktorlara olan ihtiyaç daha da artmıştır. Adıyaman'da bulunan kamu hastanelerimizde çocuk nörolojisi, hematolojisi, onkolojisi, nefrolojisi, yetişkin nefrolojisi ve radyasyon onkolojisi bölümleri bulunmamaktadır. Bölümler bulunmadığından bu bölümlerde tedavi almak zorunda kalan hastalarımız mağdur durumdadırlar, o hastalarımız çevre illere giderek tedavi olmak zorunda kalıyorlar, bu durum da büyük mağduriyetler yaratmaktadır. "diye konuştu.

"Acilen çocuk endokrini uzmanı atanmalıdır"

Ayrıca, 400 yataklı hastanede çocuk endokrin uzmanı bulunmadığını da ifade eden Tutdere, "Buradan, Sağlık Bakanlığına açıkça çağrıda bulunuyorum, Adıyaman'da bulunan, özellikle, 400 yataklı hastanemizde eksik olan çocuk endokrin uzmanı doktorunun atamasının yapılmasını, ayrıca, Adıyaman'daki diğer kamu hastanelerinde eksik olan bölümlerin açılarak buraya doktor atamalarının yapılmasını ve Adıyamanlıların sağlığının korunmasını Adıyaman’da yaşayan bütün vatandaşlarımız adına talep ediyoruz."şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Tutdere ayrıca Adıyaman’da bulunmayan çocuk nörolojisi, hematolojisi, onkolojisi, nefrolojisi, yetişkin nefrolojisi ve radyasyon onkolojisi bölümlerinin açılması ve ilgili branşlardan doktor ataması yapılması talebiyle Sağlık Bakanlığı’na yazılı bir soru önergesi verdi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha