Seçim bölgesi olan Adıyaman'da çalışmalara katılan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere'ye CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, CHP Merkez Adıyaman İlçe Başkanı Hüseyin Buluş ve parti yöneticileri eşlik etti.

"Esnafın büyük kısmı Bağ-Kur primini yatıramıyor, sağlık hizmetlerini alamıyor"

Meclis çalışmalarından fırsat buldukça  sürekli Adıyaman'da bulunduğunu ifade eden Tutdere, esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Tutdere, ziyarete ilişkin şunları kaydetti:

"Bugün il başkanımız, ilçe başkanımız teşkilatımızla birlikte Bahçelievler Mahallesi'ndeki esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarından fırsat buldukça sürekli Adıyaman'dayız. Teşkilatlarımızla birlikte bu zor günlerde halkımızın yanındayız, esnafımızın yanındayız sorunlarını dinliyoruz. Tabi şu saate kadar dinlediğimiz bütün esnaflarımıza bir dokunduk bin ah işittik hepsi gerçekten hayat pahalılığından şikâyetçi, işlerin kötü olmasından şikâyetçi özellikle esnaflarımızın büyük bir kısmı kendi bağ-kurlarını yatıramadıklarını sağlık hizmetlerini alamadıklarını söylüyorlar."

"Türkiye'nin ortak değeri esnaftır"

"Pandemi sürecinde iktidarın esnafa sahip çıkmadığını destek vermediğini sahada Adıyaman'ımızda özellikle esnaf ziyaretimizde görüyoruz." diyen Tutdere, "Biz bunu hep söylüyoruz, Türkiye'nin ortak değeri esnaftır eğer esnaf desteklenmezse esnaf hükümet taraflı desteklenmezse önümüzdeki süreç çok daha sıkıntılı olacaktır. Artık dayanacak halleri kalmamıştır esnafın.Onun için Adıyaman'dan hükümete çağrıda bulunuyoruz. Esnafımızın mağduriyetini giderin. Özellikle esnafımıza karşılıksız maddi bir desteğin sağlanması ihtiyaçtır."dedi.

"Çiftçi tarlasına gübre atamadı"

Gübre satan bir esnaf ziyaretinde bulunduklarını aktaran Tutdere, tüm gübrelerde geçen yıla oranla yüzde 80'ne varan bir artış olduğu söz konusu ve çiftçinin bu fiyatlardan gübreyi alamadıklarını ve zamanında kendi tarlasına gübre atamadığını söylediğini ifade etti.

Tutdere, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Çok tehlikeli bir durum gübre konusu. Eğer çiftçi alamamışsa üretim olmayacağı anlamına gelir tarlada gübre eksikse üründe eksik olacaktır. Bunlar ikisi bir birine bağlantılıdır. Dolayısıyla tarımdaki girdi fiyatlarının yüksekliği Adıyaman'da da çiftçimizin belini bükmüştür. İktidarın acilen bu işe çözüm bulmasını Adıyaman'dan haykırıyoruz ve Adıyaman'daki çiftçiler adına iktidara sesleniyoruz. Tarımdaki girdi fiyatlarını düşürün zamanında destek verin çiftçimiz tarlasına zamanında gidebilsin, üretim yapabilsin.

Bugünkü çalışmalarımızı bu bölgede sürdüreceğiz. Adıyaman'ımızın hem de esnafımızın nabzını tutacağız. Adıyaman halkının nabzını tutacağız. Mecliste takip edeceğiz. Adıyaman'ın sesi olmaya devam edeceğiz."

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha