TOKİ'nin yaptıracağı evleri güncel fiyatlar üzerinden vatandaşa satmasının, vatandaşın malına ise 2017 fiyatlarına göre değer biçilmesinin haksızlık olduğunu vurgulayan Milletvekili Tutdere, "Mara ve Musalla mahallelerimizdeki vatandaşlarımızı ranta kurban etmeyin" diyerek, yaşanan mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Adıyaman Belediyesine çağrıda bulundu.

"Kentsel dönüşüm çalışmaları mahalle sakinleri için kabusa dönüşmüş durumda"

Milletvekili Tutdere, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, Mara ve Musalla Mahallelerinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının mahalle sakinleri için kâbusa döndüğünün altını çizerek, “Adıyaman’ımızın en kadim mahallelerinden Mara ve Musalla'da kentsel dönüşüm çalışmalarının birinci etap çalışmaları başladı. Ancak ilgili kurumlarca vatandaşlarımızın talepleri ve taşınmazların kıymetine etki eden tüm faktörler nazara alınmadığından, kentsel dönüşüm çalışmaları mahalle sakinleri için kâbusa dönüşmüş durumdadır.” ifadelerini kullandı.

"Kıymet takdirlerinin 2017 yılı raporlarına göre yapılması vicdansızlıktır, hukuksuzluktur"

Mahalle sakinlerinin bin bir emekle yaptırdıkları evleri, bahçeleri ve arsalarının piyasa değerinin altındaki fiyatlarla satın alınmak istendiğinin ve kamu gücü kullanılarak yurttaşların mağdur edilmesinin asla kabul edilemez bir durum olduğunun altını çizen Milletvekili Tutdere, “Yurttaşlarımıza teklif edilen fiyatlar güncel piyasa fiyatlarının çok altındadır. Vatandaşın mülkünü kıymet takdirlerinin 2017 raporlarına göre yapılması vicdansızlıktır, hukuksuzluktur. TOKİ'nin yaptıracağı evleri güncel fiyatlar üzerinden vatandaşa satması, vatandaşın malına ise 2017 fiyatlarına göre değer biçilmesi haksızlıktır.” dedi.

"Vatandaşın hakkını güncel değerine göre verin, mahalleliyi ranta kurban etmeyin"

TBMM Genel Kurulunda gerçekleştirdiği konuşmasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Adıyaman Belediye Başkanlığı’na çağrıda bulunan Milletvekili Tutdere, sözlerini şöyle tamamladı:

“Buradan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Adıyaman Belediyesine açıkça çağrıda bulunuyorum. Mara ve Musalla'daki vatandaşlarımızın haklarını güncel piyasa fiyatlarına göre verin, Mara ve Musalla mahalle sakinlerini ranta kurban etmeyin.”

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha