CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, çoğunluğu AK Partili üyelerden oluşan Kahta Belediye Meclisi tarafından oy çokluğuyla alınan, belediyeye ait araçların ve gayrimenkullerin icra yoluyla satışının önünü açan kararı doğru bulmadığını ve bu kararın belediyeyi çalışamaz hale getirmek için art niyetli olarak alındığını ifade etti.

Tutdere, nerede bir haksızlık nerede bir hukuksuzluk varsa karşısında olacaklarını vurgulayarak,  şunları ifade etti:

"Alınan bu art niyetli karara karşın Belediye Başkanı İ.Yusuf  Turanlı'nın kendi makam aracını belediyeye tahsis ederek makama traktörle gelmesinin toplum vicdanında büyük rahatsızlık yarattığını belirterek Kahta İlçe Başkanı Zeynal Akdoğan, Sincik İlçe Başkanı Mustafa Şahin ve danışmanları aracılığıyla makam aracını şoförüyle birlikte Kahta Belediyesi’ne gönderdi.

-"BELEDİYENİN MAL VARLIĞI HALKIN MALVARLIĞIDIR"

Milletvekili Tutdere, şehir dışında olması nedeniyle görüşmeye telefonla bağlanarak yaptığı açıklamada:

“Belediye Meclisinin iktidara yakın meclis üyelerinin almış olduğu ve Kahta halkına ait olan belediyeye ait taşınmazların birileri tarafından talan edilmesinin yolunu açacak bu kararın doğru olmadığını ifade etmek istiyorum. Belediyenin malvarlığı halkın malvarlığıdır. Dolayısıyla sadece kendisinden olmayan bir belediye başkanını çalıştırmamak üzerine kurulu bir anlayışı ben de buradan kınıyorum. Biz her türlü Kahta halkının yanındayız. Sizlerin yanınızdayız. Her şekilde yardımlaşacağız ve dayanışma içerisinde olacağız. Ben bütün samimiyetimle söylüyorum: Aracımız da bütün imkanlarımız da Kahta halkının emrindedir."

-"MİLLETE HİZMET ETME ANLAYIŞINI HAKİM KILDIK"

Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı ise durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sayın Tutdere’nin konuya kayıtsız kalmayarak kendi makam aracını göndermiş olmasının büyük bir incelik olduğunu ve kendisine şükranlarını sunduğunu belirtti. 

Turanlı, "Seçildiğimiz gün Kahta Belediyesi önünde şöyle bir ifade kullanmıştık; 'biz muhakkak bir partiden seçildik. Ama seçildikten sonra hizmet anlayışımız halka hizmet etmekti'. Halkımıza hizmeti en iyi şekilde yansıtma gayretinde olduk. Dolayısıyla burada ifade edilmesi gereken şey biz seçildikten sonra partilere değil millete hizmet etme anlayışını hakim kıldık. İnancı düşüncesi siyasi görüşü ne olursa olsun temel ilkemiz Kahta halkına hizmet etmekti. Kahta halkı da bizi bu anlayışla belediye başkanı seçti. Ama Kahta Belediye Meclisinde son birkaç gün içinde yaşanan olaylar hem benim şahsımı hem de Kahta halkını ziyadesiyle üzmüştür. Sayın vekilimin bu nazik düşüncesinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Bunu bize layık görmesi bile bizim için büyük bir güzelliktir. Sayın vekilimiz arabayı bize vermiş gibi kabul ediyoruz. Adıyaman halkının hizmetinde kullanılmak üzere biz de arabayı sayın vekilimize iade ediyoruz. Vekilimizin kendi imkanlarıyla almış olduğu ve Adıyaman’da kullandığı aracını şoförüyle birlikte bize tahsis etmesi takdire şayan bir davranış olup, bizleri ziyadesiyle duygulandırmıştır. Ancak sayın vekilimiz Adıyaman’a geldiği zaman dolaşacağı, hizmet götüreceği çok insanlar olduğunu, kendi imkanlarıyla temin ettiği arabanın vekilime daha çok yakışacağını bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu nazik ziyaretten dolayı Kahta ve Sincik İlçe Başkanlarına, göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı ise sayın vekilimize şahsım ve Kahta belediyesi adına teşekkürlerimi sunuyorum."  

Kaynak : PHA
Kaynak: pha