Tutdere mesajında, “Lozan Barış Antlaşması’nın 97. yıl dönümünü kutluyor, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ile Lozan heyeti üyelerini, Lozan'ı yaratan şehit ve gazilerimiz şükran, saygı ve rahmetle anıyorum."dedi. 

"Kurtuluş Savaşı’nın zafer belgesi, çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin tapu senedi Lozan Barış Antlaşmasının 97. yılını kutlu olsun"ifadesini kullanan Tutdere, şöyle devam etti:

"Lozan Barış Antlaşması, Kurtuluş Savaşı'mızla kazanılan bağımsızlık ve egemenliğimizin uluslararası toplum ve hukuk bakımından tanınması ve tescili olup, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde İsmet İnönü ve arkadaşlarının ulusumuzun tarihine altın harflerle yazdığı kalıcı bir sayfadır. Savaş meydanlarında kazanılan bağımsızlığımızın 97 yıldır parlayan tacı olan Lozan Barış Antlaşması, hem dünya diplomasi tarihinin sayfalarında,  hem özgürlükleri için mücadele eden halkların ufuklarında ışıldamaya devam etmektedir.

Lozan, Mustafa Kemal Atatürk'ün kararlı ve öngörülü yönetimi ile İsmet İnönü başkanlığındaki heyetin üstün diplomatik dehalarıyla ulusumuzu Sevr'e mahkum etmeye kalkışan emperyalist güçlere ve onların yerli işbirlikçilerine karşı kazanılmış siyasi bir zaferdir.Geçmişini bilmeyen, geçmişine sahip çıkamayan toplumlar geleceklerini sağlıklı belirleyemezler.  Bugün, siyasi maksatlarla ülkemizin güçlü tarihsel temellerine dil uzatanlar ve bu ülkeye büyük hizmetler vermiş kahramanlarımızın eserlerini karalamaya kalkışanlar ise tarih önünde mutlaka mahcup olacaklardır. Lozan Barış Antlaşması’nın 97. yıl dönümünü kutluyor, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ile Lozan heyeti üyelerini, Lozan'ı yaratan şehit ve gazilerimizi şükran, saygı ve rahmetle anıyorum." 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha