Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere Mara Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümde dolayı evleri yıkılan vatandaşlar ile bir araya geldi.

Evleri yıkılan vatandaşların mağduriyetlerini dinleyen Tutdere, konuyu meclise taşıyacağına söyledi.

Kentsel dönüşüm kapsamında Mara Mahallesine ziyarette bulunduklarını belirten Tutdere, Musalla, Mara ve bir kaç mahallede kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Mara Mahallesinde fiili olarak yıkımların başladığını aktaran Tutdere, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahallenin kentin en merkezinde ve önemli bir konumda olduğunu belirterek, "Şuan da halkımızla beraberiz vatandaşlarımızla beraberiz  tabi burası Adıyaman’ın en merkezi yeri,  hem de strateji kapsamında önemli bir mahallemiz."dedi.

"Vatandaş, alın teriyle yaptıkları evlerinin, bahçelerinin değerlerinin tam olarak ödenmesini istiyor"

Mahalle sakinlerinin sıkıntılarını ve taleplerini dinleyen Tutdere, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Buradaki vatandaşımızın büyük bir mağduriyet  içinde olduklarını gördük. Eğer deprem bölgesinde kentsel dönüşümler yapılacaksa buna vatandaşımızın zaten itirazı yok ancak hepsi yıllardan beri alın teriyle yaptıkları evlerinin, bahçelerinin değerlerinin tam olarak ödenmesi talepleri  var.

Oldu bittiye getirmeleri doğru olamaz çünkü mülkiyet hakkı hem ana yasamızda tüm kutsal kitaplarımızda en temel haktır. Mülkiyet hakkı, devletin mülkiyet hakkına saygı duyması ve vatandaşlarımızın malının değerlerini tam olarak vermesi gerekiyor. Aksi takdirde devletin kendi özellikle belediyenin kamu gücünü kullanarak vatandaşlarımızı mağduriyetine sebep verecek bir uygulama içerisine girmesi kabul edilemez."

"Belediye vatandaşına hizmet için vardır"

Vatandaşların adına  belediye başkanına çağrıda bulunan Tutdere,açıklamasını şöyle tamamladı:

"Siz buradaki taşınmazların evlerin arsaların bedelini bilir kişiler vasıtasıyla  tam olarak hesaplayın değeri neyse onu ödeyin. İnsanlarımızı mağdur edecek uygulama içine girmeyin.Varsa böyle bir uygulamadan da vazgeçin, yazıktır günahtır. Bu insanların hepsinin yıllardır ömürlerini vererek tarlada çalışarak alın teri dökerek yapmış oldukları bu evlerin içinde anılarının içinde olduğu bütün geçmişlerin içinde olduğu bir yerin zaten manevi olarak karşılığını ödemek imkansız. Hiç olmazsa bu insanların rahat edecekleri ve kendi mallarının bedellerini tam olarak karşılayacak şekilde ödeme yapın.

Bunun dışında hiçbir uygulama buradaki vatandaşları tatmin edemeyecektir. Kentsel dönüşüme evet. Belediye vatandaşına hizmet için vardır, belediye milletin malına çökmek için yoktur. Bu belediye halkın belediyesidir. Burada yaşayan vatandaşlarında belediyesidir. Dolayısıyla belediyemizden bu kentsel dönüşümde vatandaşımızın mağduriyetini mutlaka giderilmesini biz talep ediyoruz ve biz bu konunda takipçisi olacağız. Buradaki mağduriyet gidene kadar, hak sahipleri haklarını alana kadar biz sizin yanınızda olacağız."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha