Sağlık Ocağı Caddesi’nde esnafları tek tek dolaşan Milletvekili Tutdere, güncel fiyatlar, zamlar ve vatandaşın sıkıntıları hakkında bilgi edindi.

Tutdere, hafta sonu kapanmasının ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, esnafın iflas aşamasına geldiklerine dikkat çekti.

“Vatandaşın bir numaralı gündem maddesi zamlar”

İki günlük hafta sonu kapanmasından sonra mesainin başladığını anımsatan Tutdere, şu ifadelere yer verdi:

“Esnaflarımız işlerinin başına geldiler, ancak şu ana kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda dinlemiş olduğumuz esnaflardan aldığımız bilgiye göre gerçekten geçmişe dair çok ciddi sıkıntıların olduğunu gördük. Şu anda çoğu esnafın kendi borçlarını kredi borçlarını ödeyemediği, yeteri kadar destek göremedikleri için meğer nerdeyse iflas aşamasına geldiklerini üzülerek gördük.

Sokakta karşılaştığımız vatandaşlarımızın bir numaralı gündem maddesi zamlar. Gerçekten üst üste gelen zamlar hem vatandaşımızı hem de esnafımızın belini bükmüş durumda. Esnaf artık etiketleri değiştirmeye zaman bulamadığını ifade ediyor. Bu çok acı bir şey gerçekten çünkü alım gücü hızla düşen yurttaşlarımızın bu fiyatlar karşısında sokağa çıkıp zorunlu ihtiyaçlarını bile karşılamaktan imtina ettiklerini görüyoruz.”

“Esnafımızın feryadını duyun”

Hükümete çağrıda bulunan Tutdere, “Adıyaman’dan medeniyetin beşiği ve Mezopotamya’nın bereketli toprakları üzerine kurulu bu kentten hükümete çağrıda bulunuyoruz; esnafın sesini duyun daha fazla mağdur etmeyin ve bu kapanma nedeni ile esnaflarımızın yaşadıkları sorunları bir an evvel giderin.

Gerekirse esnaflarımızın talepleri o yönde. Esnafımızın faizsiz, karşılıksız bir nakdi desteğe, can suyuna ihtiyacı var. Normalleşme tek başına kurtaramayacak çünkü esnaf bir bayramı kapalı geçirdi, dolayısıyla önceki süreleri de ele aldığımızda bu zararını telafi etmesi çok mümkün görünmüyor. Biz buradan esnaf adına sesleniyoruz; esnaflarımızın feryadını duyun, acil bir şekilde destek olun ve bu mağduriyeti giderin.” ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha