Olayın yaşandığı andan bu yana Çelik ailesinin yanında olan Milletvekili Tutdere, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde de yaşanan acı olayı mecliste gündemine taşıyan Tutdere, Hüseyin Nasrullah Çelik’in Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davasının ilk duruşmasına katılarak, davayı yakından takip etti.

-"ADALETİN TECELLİ ETMESİNİ DİLİYORUZ"

Adıyaman’da yaşanan acı olayla birlikte sürekli olarak Çelik ailesi ile iletişim içerisinde olan Tutdere, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl canice katledilen, henüz 13 yaşındaki Hüseyin Nasrullah Çelik’in ailesi ve yakınlarıyla birlikte duruşmayı takip ederek, aileye destek olduklarını ifade etti.

Tutdere, “Adıyaman ilimizde 2 Ağustos 2019 yılında cereyan eden acı olayla birlikte Çelik ailesinin sürekli olarak yanlarında olduk. Bu olayın ilimizde yaşanmış olması bütün Adıyaman halkını ve tüm insanlığı derinden etkilemiştir. Olayın ilk anından itibaren zanlının adli makamlara teslim edilmesiyle olay yargıya taşınmıştır. Bizlerde bu konuyu meclis gündemine taşıyarak, çocuk ölümlerine karşı tepkimiz en sert bir şekilde dile getirdik. CHP olarak her zaman halkımızın yanında olduk ve bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Çelik ailesinin de ilk duruşmasında yanlarında olduk. Bu olayı yakından takip etmeye devam edeceğiz. Bu davada adaletin tecelli etmesini diliyoruz.” dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha