Temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'yı TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere ve parti temsilcileri karşıladı.

CHP İl Başkanlı parti binasında düzenlenen basın açıklamasına, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, CHP Merkez Adıyaman İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, Gölbaşı CHP İlçe Başkanı Emine Köseler ve parti yönetimi katıldı.

CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, "Tamda AK Parti'nin hukuksuzluklarının tavan yaptığı dönemde biz 128 milyarı ararken Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı geldi. Bize çok katkı sağlayacaklar kendilerine hoş geldiniz diyorum."dedi.

Parti binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, "Adıyaman'da esnaf uzun süredir ekonomik krizden dolayı ağır sıkıntı yaşıyor. Adıyaman halkıda ağır bir sıkıntı yaşıyor. 2018 yılının ağustos ayında bir krizle başladı bu ekonomik kriz ve ogün bugündür devam ediyor. Biz cumhuriyet tarihinde faklı iktidarlar döneminde ekonomik krizler gördük ama 3 yıl süren ekonomik krizle karşılaşmadık. Üst üste yapılan beceriksizlerle, yanlışlarla bir yandan aile içerisinden bakan atayarak ülkenin ekonomisini tarmuar eden bir siyaset izlemekte öbür tarafta kendi bakanlığından kendi kendine dezanfektan satan mal satan bakanların içatı olduğu bu dönemde Türkiye'nin bir yandan vatandaşın yiyecek ekmek bulamadığı diz boyu olduğu dönem yaşıyoruz esnaf taze ekmekle bayat ekmeği beraber satıyor. Çünkü bayat ekmeğin iyi müşterisi var. Esnaf bazen ikici el ayakkabı ile birinci el ayakkabıyı beraber satmak durumda kalıyor çünkü vatandaş ikinci el ayakkabıda soruyor."dedi.

"Biz vatandaşın parasının hesabını soruyoruz"

Ekonomisi batmış erken seçimle iktidar değişimi ile biran önce düze çıksın diye erken seçim istediklerini belirten Salıcı, şöyle devam etti:

"Böyle bir ekonomik krizin yaşandığı dönemde Türkiye'de iktidarın yürütmüş olduğu politikalar Türkiye'yi daha iyi bir noktaya götürecek durumda değil. Bu çok açık biz geçmişte erken istiyoruz dediğimizde bize diyorlar erken seçim istikrarsızlık getirmez mi? Erken seçim Türkiye'de yeniden bir seçim ekonomisi uygulamasına neden olmaz mı? Tabi bu sorular bir varsayıma dayanıyor. Türkiye istikrarı yok ki; biz erken seçimi Türkiye'de istikrar getirsin diye istiyoruz. Biz Türkiye seçim ekonomisi uygulamasın diye zaten ekonomisi batmış erken seçimle iktidar değişimi ile biran önce düze çıksın diye daha makul politikalar uygulansın 128 milyar doların hesabını veremeyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Dikkat ediyorsanız çıkıyor AK Parti sözcüleri bazen twitter atıyorlar bazen açıklama yapıyorlar. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi ama ortada bir açıklama yok. Bir biriyle tezat konuşmalar var. Bir biriyle tezat açıklamalar var. Ama bizim sorduğumuz soruların karşılığı yok. Bu dövizi kime sattınız? Niye ihalesiz sattınız? Hangi kurdan sattınız? Kimler aldı? Bu soruların cevabı yok. Para kasada deniliyor, başka şeyler deniliyor. Yok cari açığa harcadık deniliyor, pandemi koşulları için harcadık deniliyor. Ama paranın detaylarıyla ilgili ortaya net bir açıklama ortaya konulmuş değil. Bizim sorularımızı duymuyor olamazlar. Bizim sorularımızın ne anlama geldiğini anlamıyor olamazlar. Vatandaşın artık genel kabul gördüğü bu soruyu vatandaşımızın da kabullendiği evet 128 milyar dolar nerede dediği bu soruya cevap veremedikleri için hala meseleyi uzatıyorlar. 

Bizim afişlerimizi indirebilirler savcılık kararıyla yada mülkü idari amir kararıyla bizim afişlerimizi indirebilirler ilçelerden il binalardan bu soruyu sormamıza engel olamazlar. Biz bu soruyu farklı mecralardan farklı şekillerde sormaya devam edeceğiz. Biz vatandaşın parasının hesabını soruyoruz onlar onlarda yetkililer olarak devleti yönetenler olarak vatandaşın bu parasını nereye nasıl harcadıklarını hangi kurdan satış yaptıklarını neden ihalesiz bu işlerin yapıldığını neden gizli kapalı yapıldığını neden şeffaflık olmadığını açıklamak durumundalar."

Salıcı, Cumhuriyet Halk Partisi geri adım atacak bir parti olmadığını belirterek "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına tüm MYK üyeleri fezleke göndermekte evet biz sizin konuşmalarınızdan rahatsızız biz sizin muhalefet yapma şeklinizden rahatsızız sizin siyaset alanınızı daraltmak istiyoruz size bir göz dağı vermek istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi fezlekelerle yada savcıların talimatlarla yapmış olduğu işlerle dize gelecek geri adım atacak bir siyasi parti değil."ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından Salıcı, kentten ayrılarak Gölbaşı ilçesine hareket etti.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha