Ziyaretlerin ana gündeminde kardeş belediyecilik kapsamında beldelerin ihtiyaçlarının karşılanması oldu.

-"SORUNLARIMIZ KARDEŞ BELEDİYECİLİK RUHUYLA ÇÖZÜME KAVUŞACAK

Milletvekili Tutdere, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer'i, belde belediye başkanlarımızla birlikte ziyaret ettiklerini belirterek, şunları ifade etti:

"Beldelerimizin yol yapım işleri, hizmet araçları gibi temel sorunlarını ve eksikliklerini istişare ederek beldelerimiz için yardım talebinde bulunduk. Günümüzde belde belediyelerimiz, bir yandan mevcut hizmetleri daha yaygın ve daha iyi sunmak; öte yandan da yeni ve farklı hizmetlere olan talebi karşılamak zorundadırlar. Üstelik belediyeler giderek artan ve çeşitlenen hizmet talebini, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz başta olmak üzere çeşitli nedenlerle giderek azalan kaynaklarla göğüslemek zorundadırlar. Bu durum uygulamada bir çok imkansızlığı da beraberinde getirmektedir.

İşte kardeş belediyecilik ruhu tam burada devreye girmektedir. 2014 yılında partimiz tarafından başlatılan kardeş belediyecilik uygulaması bir kardeşlik köprüsü kurmak, ekonomik yardımlaşmanın yanı sıra kültürel faaliyetler başta olmak üzere pek çok alanda işbirliğinin geliştirilmesini amaçlamaktadır. Büyükşehir Belediye Başkanlarımız da kardeş belediyecilik ruhuyla beldelerimizin sorunlarını çözüme kavuşturmak için destek sözü verdi." 

-"HİZMET NEREDEYSE ORADAN GETİRECEĞİZ"

Tutdere, "Unutulmuş, dışlanmış, yeri gelmiş ötekileştirilmiş ne kadar insanımız varsa birleştirmek ve hizmete kolay ulaşmasını sağlamak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Belediye Başkanlarımızla birlikte hemşehrilerimiz için en iyi hizmeti sunacağız. Hizmet neredeyse oradan getirecek ve tüm hemşehrilerimizin hizmete kolayca erişebilmesini sağlayacağız. Beldelerimizin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında dayanışma ruhu ile somut adımlar atan Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’a ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e tüm hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz."diye ifade etti.   

Kaynak : PHA
Kaynak: pha