"Kovid-19 salgını sonucu bir yandan hastalanıyor, sağlığımızı ve yaşamımızı yitiriyoruz" diyen Adıyaman'ın Gölbaşı CHP İlçe Başkanı Emine Köseler,"Diğer yandan da işimizi, gelirimizi, olmayan birikimimizi kaybediyor daha fazla borçlanıyor ve yoksullaşıyoruz."dedi.

"Ülkeyi yönetenler, salgınla değil rakamlarla mücadele ederek vakit kaybetti"

Köseler, şöyle devam etti:

"Bu acı tablo ortada iken ülkeyi yönetenler aylardır salgınla değil rakamlarla mücadele ederek vakit kaybetti. Hastalananların ve yaşamını kaybedenlerin sayılarını düşük göstererek, bilim insanlarının işini zorlaştırdı ve toplumda rehavet yarattı. İktidar pandemiden başarı hikayesi çıkarmak için gerçeklerden ve bilimden uzaklaştıkça, ödediğimiz bedel ağırlaştı. Hasta rakamlarını saklamanın tükenen sağlık çalışanlarına ve tıkanan sağlık kurumlarına hiçbir yararı olmadı."

Sağlık alanını dışında gerekli hiçbir önlemin alınmadığının altını çizen Köseler, "Sadece sağlığımızı değil işimizi ve aşımızı korumak için de gerekli önlemler alınmadı. Giderek ağırlaşan geçim ve yaşam kavgamız için adım atmak yerine ekonomide başarı öyküler anlattı. Büyük şirketlerin vergi borçlarını sıfırlayan iktidar, işçilerin ve esnafın  başta olmak üzere halkın bu süreçteki sorunlarını görmezden geliyor. "şeklinde ifade etti.

"Daha büyük bedeller ödemeden bir an önce tedbirlerin alınması gerekiyor"

Halkın işini ve geçimini güvence altına almadan, milyonları "salgından veya açlıktan ölme" tercihine mahkum bırakarak, salgınla mücadele edilmediğini savunan Köseler, şu ifadelere yer verdi:

"Çarklar dönecek  ısrarı ile acil ve temel işler dışındaki işlerin belirli bir süreyle durdurulmaması Kovid-19'un  yaygınlaşmasına neden oluyor. Çarklar insanların canıyla dönerken, sermayenin çıkarları halk sağlığının önüne geçiyor. Salgın koşullarına uygun biçimde eğitimin devamlılığının herkes için sağlanamaması, gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğini karartıyor. Aklı ve bilimi esas almadan; devletin sosyal görevlerini hatırlamadan, işçilerin, esnafın emekçilerin ve yoksulların ihtiyaçlarını yok sayan, halkın tamamının sağlığını, işini ve geçimini korumayı görev olarak görmeyen bir anlayışla salgına karşı mücadele yönetilemiyor. Somut önlemler alınmadan, ideolojik propaganda ile nasihat ile virüs durdurulamıyor.Bu temel gerçekler ışığında, halkın sağlığını, işini ve gelirini koruma sorumluluğunu taşıyanların alması gereken acil önlemleri, daha büyük bedeller ödemeden bir an önce tedbirlerin alınması gerekiyor."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha