Köseler, mesajında, 30 Ağustos Zaferi'nin düşmanı Anadolu'nun bağrından söküp denize döküldüğü gün olduğunu belirterek, "30 Ağustos Zaferi'nin 98. yıl dönümünde millet olarak ne kadar gurur duysak yerindedir. O gün olduğu gibi bugün de millet olarak birlik ve dirlik içinde aydınlık ve güzel geleceklere yürüyeceğimizden herkes emin olmalıdır."dedi.

30 Ağustos'u sadece askeri bir zafer olarak tanımlamak mümkün olmadığını savunan Köseler, şu ifadelere yer verdi:

"30 Ağustos aynı zamanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlik yıllarından itibaren kurduğu milletin egemenliği düşü için atılmış en önemli adımlardan biridir. Hiç kimse aradan geçen 98 yıla aldanmasın, Dumlupınar'da yakılan ışık hala yolumuzu, geleceğimizi aydınlatmaktadır. Bizler, dün olduğu gibi bugün de hem özgürlük ve bağımsızlığımıza hem de millet egemenliğine aynı inanç ile gönülden bağlıyız. Atatürk ve arkadaşlarının emaneti olan güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, 'millet egemenliği' düşünü eksiksiz şekilde hayata geçireceğiz. Tek adam rejiminin yerini, milletimizin hak ettiği şekilde demokratik, laik, sosyal hukuk devleti alacak. Unutulmasın ki o gün geldiğinde, yalnız ülkemiz değil içinde bulunduğumuz coğrafya da 'barışın güneşi' ile aydınlanacak."

Köseler, "Bugün ülkemizin tam bağımsız, özgür, demokratik, halkçı ve laik bir ülke olarak yürüyüşü mücadelemizde aynı kararlılıkla olmaya devam edeceğiz.Bu duygu ve düşüncelerle Ülkemizin bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kurtuluş mücadelemizin kahramanlarını minnet ve şükranla anıyorum."ifadelerini kullandı. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha