Köseler, mesajında, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımı olan 19 Mayıs 1919 tarihinin dünya da başarıya ulaşmış ilk ve önder anti-emperyalist mücadelenin başlangıç noktası olduğunu kaydetti.

-“GENÇLİK BİR MİLLETİN GELECEĞİDİR”

Kurtuluş savaşının başladığı gün olarak kabul edilen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100 üncü yıl dönümünü bu yıl coşkuyla kutladıklarını vurgulayan Köseler, şunları ifade etti:

“1919`da da ülkemizin durumu bir yazgı olarak kabul edilmemişti.  "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına" inanan Mustafa Kemal, Samsun’dan başlayarak bütün ülkeye yansıyan ve yayılan bir kutlu mücadeleyi başlatmıştır. Milletimiz; 19 Mayıs 1919`u kutsal vatan topraklarında hür ve bağımsız olarak yaşamak uğrunda binlerce şehit verilerek yapılan Milli Mücadele ve Ulusal Bağımsızlık Hareketinin başlangıcı olarak kabul etmiştir. Ulu Önder, Türk gençliğine güvencini her fırsatta dile getirmiş ve kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti`ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Gençlik, bir milletin geleceğidir. Bugün bizlere düşen görev Avrupa`nın en genç nüfuslu ülkesi olarak diline, kültürüne bağlı, özgür ve hür düşünceli, cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan, toplumdan, dünyadan haberdar, gelişmelere açık gençler yetiştirmek; bu sayede de büyük ülkemizi medeniyetin beşiği haline getirmektir. Milletimiz, Cumhuriyetin şanlı geçmişini bilerek  onu koruyup aydınlık geleceğine sımsıkı sarılacaktır. İçten ve dıştan gelen gerici, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı Ulusumuz her zaman Atatürk Cumhuriyeti` ni korumuştur ve korumaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; öncelikle Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, şükranla anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı sevgi, saygıyla kutluyorum”dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha