Çavuş, gündeme ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Ekonominin imdat çığlıklarını vermenin çok ötesinde cepteki son kuruşu da almaya başladığını ifade eden Çavuş, "Arda arda zamlar zaten geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşın hayatını çekilmez hale getiriyor. Sadece vatandaşın değil esnafın iş adamının köylünün çiftçinin ve üreticinin de bu anlamda zor durumda. Akaryakıt başta olmak üzere yapılan bu zamlar her şeye etki ediyor. Taşma su ile değirmen dönmez” dedi.  

-ÜRETEN DESTEKLENMELİ

Üreten ekonominin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirten Çavuş, “Üreten desteklenmeli, üretici baş tacı edilmeli. Sanayide fabrikalar açılarak üretileni iç ve piyasada satması pazarlaması için işadamı desteklenmeli. Yani ABD’den tütün alacağına yerli tütüncüyü destekle. Sırbistan’dan et alacağına yerli hayvan yetiştiricisini destekle. Bulgaristan’dan saman, buğday alacağına, yerli çiftçiye mazot gübre ve diğer yan ürünlerle destek sunulmalı” diye konuştu.

-"ÜRETEN TÜRKİYE MODELİNİ GELİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ"

İthal etmek yerine üretme yoluna gidilmesi gerektiğinin altını çizen Çavuş, “Artan ürüne ise bir yıl önceden pazar arayacağız, ihracat yoluna gideceğiz. Ayrıca teknolojiye yatırım yapmak zorundayız. Yani telefon bilgisayar ve bunlara bağlı çok sık kullandığımız yüksek meblağlar ödediğimiz ürünleri üretmeli, iç piyasanın bunu almasını sağlamalıyız. Üreten Türkiye modelini geliştirmek zorundayız Ülkemiz buna çok müsait bir coğrafi yapıya sahip. Sağımızda solumuzda iyi ilişkiler geliştirirsek çok muhteşem pazarlar var. Her şeyi dışarıdan alan bir pazar bu. Bu pazara hükmedebilirsek Türkiye şaha kalkar Ama hükümet gerçekleri görüp çözüm üreteceğine bu zor durumdaki ekonomiyi görmezden geliyor. Bu da çözüme ne kadar uzak olduğunun bir göstergesi olarak önümüzde duruyor. Yani hükümete yakın televizyonlar başka söylüyor sokaklarda ise bambaşka gerçekler var” açıklamasında bulundu. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha