Adıyaman Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 7 sene önce attığı tweetler, yaptığı paylaşımların il başkanı olmasından sonra gündeme getirildiğini kaydetti.

 İstanbul’u kazandıktan sonra apar topar iddianame hazırlanıp jet hızıyla kabul edilip, bu sırada dava görülerek usul ve esasa yönelik aykırı teşkil eder şekilde karar verilerek cezalandırma yoluna gidilmesi meşru olan düşünce ve fikir özgürlüğüne karşı verilen bir cezanın alenen yansıması olduğuna dikkati çeken Buluş, şunları ifade etti:

"Başkan Kaftancıoğlu’nun yazdığı, yaptığı her şeyin siyasi eleştiri sınırları içinde olduğunu biliyoruz. Tamamen düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gereken şeyler olduğunu da biliyoruz. Keza, zamanlaması oldukça manidar olan, CHP İstanbul il başkanımız seçilmesinden hemen ardından sonra jet hızıyla soruşturma açılması, 24 Haziran 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce soruşturmaya bakanlık tarafından izin verilmesi ve iki seçim arasında da jet hızıyla iddianame yazılıp, beş günde iddianamenin kabul edilerek 23 Haziran seçimlerinden hemen sonrasına dava günü verilmesi, hukuku bilmeyenlere “hukuk ne kadar hızlı işliyor” diye düşündürür. Yine İstinaf sürecinde olan dava enteresan bir şekilde 23 Haziran günü kararın basına yansıtılarak açıklanması manidardır. Memlekette hukukun bu kadar yavaş işlediği işletildiği düşünüldüğünde, hukuk içinde uzun sürelere yayılan davalar düşünülünce, İstanbul seçimlerinde hüsrana uğrayarak, hazmedemeyen iktidarın intikam arayışının belirtisidir."

İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu davasının jet hızıyla karara çıkartılması, davanın, siyasi bir dava olduğunu açıkça göstermektedir ifadelerini kullanan Buluş, "İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu önce İstanbul’u ve 16 milyonu akabinde tüm Türkiye’yi geçmişten bugüne demokrasi, cumhuriyet ve millet unsuru olarak, Cumhuriyet Halk Partisi olarak düşünce ve ifade özgürlüğünün var olması için varlığımızın nişanesi olmayı, ilke edindik ve edinmeye de devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Canan Kaftancıoğlu, demokrasiye inanan, demokratik gelecek için mücadele eden, özgürlükleri savunan değerli bir şahsiyettir. Bugün İL başkanımızın hedef haline getirilmiştir. Herkes bilsin ki biz demokrasi mücadelesi verenlerin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz."şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha