Dolgu hacmi bakımından dünyanın en büyük 6. barajı durumunda olan Atatürk Barajı ile birlikte Adıyaman’ın bir ilçesiyle birlikte birçok köyünün sular altında kaldığını belirten Başkan Hüseyin Buluş, onca yıla rağmen halen Adıyaman ilinde sulanan arazilerin olmadığını hatırlattı. 

“Bu barajın hiçbir şekilde Adıyaman iline katkısı olmamıştır”

Adıyaman’daki arazilerin büyük bir bölümünün Atatürk Barajı sınırları içerisinde yer aldığına dikkat çeken Başkan Hüseyin Buluş, “AKP’li siyasilerin 18 yıldır sürekli olarak söyledikleri sulama projelerinin bir tanesi bile hayata geçmiş değildir. Halbuki Atatürk Barajı, Adıyaman ve Şanlıurfa illeri arasında, Fırat Nehri üzerinde kurulu olup, enerji ve sulama amaçlıdır. Atatürk Barajı, dolgu hacmi bakımından dünyanın en büyük 6. barajı durumundadır. Hidroelektrik santrali de dünyada halen yapımı sürenler arasında 3., inşa edilmiş olanlar arasında da 5. en büyük santraldir. Aynı zamanda bu baraj Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük barajıdır. Ancak bu barajın hiçbir şekilde Adıyaman iline katkısı olmamıştır. Bunun sorumlusu 18 yıldır iktidarda olan AKP hükümeti ve bu süreçte milletvekili olan AK Partili siyasilerdir. Her seçim döneminde köy ziyaretlerinde vatandaşlara anlatılan Bebek-1, Bebek-2 ve Aslanoğlu sulama pompaj projeleri, Gömükan ve Koçali Barajları hayalden öteye gidememiştir. 18 yıllık bir süre zarfında Şanlıurfa iline yapılan yatırımlarla Adıyaman’a yapılmayan yatırımlar kıyaslandığında ortada bir çifte standardın olduğu bir gerçektir." diye konuştu.

Adıyaman gibi ekonomisi tarıma dayalı olan bir ilde halen sulama projelerinin hayata geçmemiş olması meclisteki AKP milletvekillerinin ayıbı olduğunu savunan Buluş şöyle devam etti:

"İlimiz ekonomisinin gelişmesindeki en öncelikli proje sulama projelerinin hayata geçmesidir. Fakat “Görünen köy kılavuz istemez” söyleminden yola çıkarak şimdiye kadar hayata geçmeyen bu projelere rağmen halen müjdeler verilmesinin ne gibi bir izahı olabilir ki. Bugün Adıyaman’da tarıma dayalı sulama projeleri hayata geçmiş olsaydı bu kadar işsiz insan bu ilde olmayacaktı. Fakat AKP’li siyasilerin işsizlik konusunda da bir çabaları olmadığı gibi sulama projelerinin bir şekilde hayata geçmesi içinde bir çabaları olmamıştır. Bu siyasilerin yapmış oldukları açıklamalara bakıldığında sürekli olarak müjdeler verilmektedir. Fakat 18 yıllık tek başına iktidar döneminde Adıyaman’a sulama projelerini kazandıramayan bu siyasilerin bahaneleri ne olabilir ki. Bugün bakanlıklar ve bürokrasi sizde olduğu için hiçbir şekilde hizmetin vatandaşın ayağına gelmemesi mümkün olmamalı. Demek ki görünen tabloya bakıldığı zaman AKP’nin 18 yıl süre zarfında görev yapan Adıyamanlı siyasileri hiçbir şekilde sulama projeleri ve bu gibi projeler için hiçbir kapıyı aşındırmamışlar” 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha