CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, yazılı açıklamasında, 2016 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne mermi atan şüpheliyle birlikte 4 kişinin emniyetteki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığını hatırlatarak o günden bugüne sistematik olarak yapılan bazı olayların bir türlü gün yüzüne çıkarılmadığını savundu.

“Alattin Çakıcı gibi demokrasiden yoksun cezaevi kaçkını kişilerin sözlerinden korkacak değiliz”

Cesaretle sorunları dile getirdiği için sosyal medyada kimi kalemşorlar tarafından fütursuzca sözlere maruz kalan Kılıçdaroğlu’nun gerçekleri söylemeye devam edeceğini vurgulayan Buluş,açıklamasında şunları ifade etti:

 “2016 yılı içerisinde kendini bilmez kişiler tarafından genel başkanımızın önüne mermi atıldı. Böylesine provokasyon içerikli bir davranışa rağmen genel başkanımız parti tabanımızı sükûnete davet etti. Ancak buna rağmen bu olayı yapan 4 kişi savcılık kararıyla salıverilmişti. Bu olay yetmiyormuş gibi farklı bir zamanda yine genel başkanımız Ankara Çubuk’ta şehit cenazesinde linç edilmek istendi. Bu provokasyonu gerçekleştirenler hakkında da bir işlem yapılmadı. Halkın oylarıyla parlamentoda ana muhalefet görevini yerine getiren genel başkanımız “AKP’yi eleştirdi” diye MHP’liler suç duyurusunda bulunuyorlar. Böylesine anlamsız bir suç duyurusunu ne yazık ki yargı mercileri de anlamsız bulmayarak harekete geçiyor.

Genel başkanımız her defasında kendisiyle birlikte bütün siyasilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması için çağrıda bulunuyor. Bizler Türkiye’nin en köklü partisi olan CHP’li siyasiler olarak her zaman dokunulmazlığın kaldırılarak, hatası olan siyasilerin yüce divanda yargılanması gerektiğini düşünüyoruz."

"Cezaevi kaçkını kişilerin sözlerinden korkacak değiliz"

Buluş, "Öte yandan son günlerde hayatı karanlık işlerden dolayı cezaevi geçmiş olan “Alaattin Çakıcı” denilen kişinin, genel başkanımıza yönelik tehdit sözlerini esefle lanetliyoruz. Alattin Çakıcı gibi demokrasiden yoksun cezaevi kaçkını kişilerin sözlerinden korkacak değiliz.

Genel başkanımızın en ufak bir eleştiri anında yargıyı harekete geçirenlerin “Çakıcı” denilen zatın sözlerinden sonra susmasını da en şiddetli şekilde kınıyoruz. Bizler her zaman adalet vurgusunu gündeme getirdik. Çünkü adalet bu ülkenin bütün yurttaşları için gereklidir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıcdaroğlu’nun dediği gibi “Bir canımız var, oda bu vatana feda olsun” demeye devam edeceğiz. Demokrasi, insan hakları ve herkes için adalet arayışı mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Yeniden güçlü parlamenter sistem için verilen mücadelede ortak hareket ettiğimiz dostlarımızla birlikteliğimiz büyüyerek devam edecektir. Bu onurlu yolda Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu asla yalnız değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir üyesi ile birlikte Türkiye’deki demokrasi, insan hakları ve adalet arayışındaki her yurttaşımız genel başkanımızın yanında mücadele arkadaşıdır, yoldaşıdır. "ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha