Buluş mesajında, Ahilik Teşkilatı'nın kurucusu Ahi Evran-ı Veli'nin düşüncelerinin ve Ahilik geleneğinin yüzyıllardır geçerliliğini koruduğunu kaydetti.

Ahilik geleneğinin köklü geleneklerinden biri olarak yüzyıllar boyunca varlığını koruduğunu belirten Binzet, "Gücünü ve etkinliğini geniş bir coğrafyada devam ettiren güzel ahlakı, sevgi ve saygıyı, yoksula sahip çıkmayı, akli selimi, herkesin kendi sanatı ile yükselmesini, başkasının hakkına saygı göstermeyi din, dil, ırk farkı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütleyen, Ahilik Teşkilatının Kurucusu Ahi Evran-ı Veli'nin düşünceleri ve Ahilik geleneği yüzyıllardır geçerliliğini korumakta, günümüzün ihtiyacı olan doğruları gözler önüne sermektedir."dedi.

Buluş, şu ifadelere yer verdi:

"Sosyal huzurun sağlanması için uzlaşmacı, sosyal ve ekonomik ilişkilerin kurulmasını amaçlayan Ahilik teşkilatları, bu özelliği ile insanlığa ışık tutmaktadır. Bugün uygar dünya ülkelerinin, toplumlarında uygulamaya çalıştıkları bu değerler, 13.üncü yüzyılda Anadolu Türkleri tarafından 'Ahilerin Vizyonu' olarak uygulanmış ve böylece diğer ülkelere de örnek olmuştur. Milletimizin sahip olduğu, sevgi, hoşgörü ve dayanışmanın ürünü olarak zamanın ihtiyaçlarına göre kurumlaşan Ahilik geleneği, toplumsal yaşamımıza yaptığı olumlu katkıların yanı sıra bugünkü karşılığı ile meslek etiği ve çalışma disiplininin oluşmasında etkili olmuştur. Öyle inanıyorum ki; milletimiz bu değerlere sahip çıkacak ve diğer toplumlara örnek olacak bir düzeye yükselecektir. Bizleri bir arada tutan yapı taşlarından biri olan Ahilik geleneğini yaşatan tüm esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftası'nı kutluyor, selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha