Başkan Hüseyin Buluş mesajında, Cumhuriyetin kuruluşunun 97’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Buluş mesajında, "Cumhuriyet demokrasidir, aydınlanma seferberliğidir, eşit yurttaşların onurlu birliğidir, aydınlık medeniyet için hep doğru yönü gösteren şaşmaz bir pusuladır, bir devrimdir."dedi.

"Coşku ve heyecanla yine sokaklarda olacağız"

29 Ekim 1923 tarihinin Anadolu coğrafyası için bir dönüm noktası olduğunun altını çizen Buluş, şunları kaydetti:

"Cumhuriyeti, özgürlüğü ve bağımsızlığı daha iyi anlayabilmek için 1. Dünya Savaşı sonrasında yaşanan işgalleri hatırlamak gerekir. Biz unutmadık, düşmanın İstanbul’a ayak basışını, Anadolu’nun işgal edilişini, atalarımızın özgürlük için ödediği bedeli. Varlıkla, yokluk arasında gidip gelen bir milletin sarsılmaz azmi ile zafere eriştik, Cumhuriyetimizi kurduk. Ve biz tek yürek olmayı bir asır önce öğrendik. Cumhuriyet bize dökülen gözyaşlarının, akan kanların, verdiğimiz canların mirasıdır. 97. yılında aynı 1923 yılında ilan edildiği coşku ve heyecanla yine sokaklarda olacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını minnet ve şükranla anıyor, bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramı’mızı kutluyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha