Buluş yaptığı yazılı açıklamasında, koronavirüs vakalarının yaşandığı ilk andan itibaren Adıyaman Emniyet Müdürlüğüne bağlı olan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görev yapan polislerin günün her saatinde radar uygulamasıyla sürücülere ceza keserek vatandaşları zor durumda bıraktığını ileri sürdü.

Koronavirüs olaylarının Adıyaman'da yaşandığı ilk günden bu yana esnafın ve vatandaşların zor günler geçirerek geçim sıkıntısı yaşadığını hatırlatan Buluş, bu zor durumda olan vatandaşın evlerine gelen radar cezalarıyla hayal kırıklığı yaşadığını vurguladı.

"Şimdiye kadar görülmemiş bir radar uygulaması yaşanıyor"

Buluş, maddi sıkıntılarla yaşam mücadelesi veren vatandaşa radar cezası vermenin doğru bir uygulama olmadığını belirtti.

Kovid-19 virüsü nedeniyle insanların zor günler geçirdiklerini anımsatan Buluş, açıklamasına şöyle devam etti:

"Ekonomik olarak bitmiş olan insanlarımıza hız kontrolü yaparak şehrin her noktasına radar uygulaması başlatmak doğru bir uygulama değildir. Şimdiye kadar görülmemiş bir radar uygulaması Adıyaman'da yaşanıyor. Özellikle Adıyaman-Kahta istikametinde yer alan Marangozlar Sitesi kavşağı, Adıyaman Eğitim Ve Araştırma Hastanesi kavşağı, özel bir hotelin önü, sebze hali kavşağında konulan radar uygulaması nedeniyle hem vatandaşlar hem de çevre esnafı mağdur olmaktadır. CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanlığı olarak bizlerde trafik polislerimizin günün her saatinde uygulama ve uyarı yapmasını istiyoruz. Bu uygulamalar sürekli olarak olmalı ve vatandaşlar trafik kuralları konusunda bilinçlendirilmelidir. Fakat şehrin her çıkış ve giriş noktasına radar uygulaması başlatarak araç sürücülerini cezalandırmak doğru değildir. Radar uygulamasına takılan sürücülere para cezası vermek yerine en yakın mesafede araçlar durdurularak vatandaşlara uyarı yapılması gerekir."

"Ceza kesmek yerine vatandaşın bilinçlendirilmesi gerekiyor"

Adıyaman halkının koronavirüs nedeniyle zor günler geçirdiğinin altını çizen Buluş, "Birçok insan evine para götüremediği için aile içi sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Bu zor süreçte emniyet güçlerinin ceza kesmek yerine vatandaşı bilinçlendirmesi gerekiyor. Son zamanlarda arttırılan radar uygulamasının normal seyrinde olması gerektiğini ifade ederek, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin bu konuda gereğini yapacağını düşünüyoruz. Sürücüleri, vatandaşları mağdur etmemek ve sebebiyet verecekleri kazaları önlemek için her şeyden önce nitelikli, mevcut ulaşım koşullarına uyumlu sürücü belgesi alım aşamasındaki eğitimlerle olur. Sürücü belgesi market ve bakkaldan alınan herhangi bir ihtiyaç belgesi değildir. Son derece hayati öneme sahip olan ciddiye alınması gereken bir belgedir. Bu bahsettiğim konu ne yazık ki, trafik konusundaki en önemli problemdir. Şehrin muhtelif yerlerine konulan "tuzak" şeklindeki radar uygulamaları yerine daha kontrollü ve rasyonel bir yol düzenlemesiyle birlikte yapılacak olan çalışmalarla hemşerilerimizin trafik güvenliği sağlanabilinir. Burada anlatmaya çalıştığımız hem vatandaşın güvenlinin hem de trafik ortamının sağlanmasıdır. Vatandaşlarımızın da hele hele bu zor günlerde ekonomik manada mağdur olmamasıdır."şeklinde ifade etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha